• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
​"Dinimiz, yaşlılara saygıda kusur etmememiz gerektiğini söylemiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Elazığ il gençlik kolları ve il kadın kolları kentte bulunan Gazi Huzurevine sosyal farkındalık oluşturma ve yaşlıların dertlerine ortak olma adına ziyaretler gerçekleştirdi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ölmez, huzur evlerinde kalan yaşlıların insanların özellikle de gençlerin ziyaretine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ölmez, “Huzurevleri sadece bir güne has kılınarak ziyaret edilen yerler olmaması gerekiyor. Bizler programlarımıza dahil ettik ve inşallah bundan sonra rutin olarak ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Yaşlılarımızın bu tür ziyaretlere ihtiyaçları var ve özellikle gençlerin ziyaretlerine çok ihtiyaçları var. Toplumumuzun yaşlılara önem vermediğini gördük. Huzurevinde 100’e yakın insan vardı ve hepsinin genel şikâyeti çocuklarının kendileri ile ilgilenmedikleri ve huzurevlerine yerleştirdiklerini sürekli olarak tekrarladılar. Yıllardır huzurevlerinde kalan yaşlılar var.” dedi.

“Dinimiz, örfümüz ve geleneğimiz yaşlılarımıza saygıda ve sevgide kusur etmememiz gerektiğini hep nasihat etmiştir.” diyen Ölmez, “İnşallah bu dersleri hem bizler hem de toplumumuz alır diye temenni ediyoruz. Gördüğümüz en büyük problem çocukların büyüklerine bakmayıp onları huzurevlerine göndermeleridir. Aslında huzur, huzurevlerinde değil aile ortamında yakalanabilecek bir durumdur. Huzurevlerinin imkânları her ne kadar iyi olsa da orada bulunan yaşlılarımızın çok da huzurlu olmadığına şahit olduk. Çünkü ailelerinden, çocuklarından ve sevdiklerinden uzakta bir hayat yaşıyorlar. Bu onları da bizleri de üzdü. Rabbimiz inşallah bizleri anne babasına ve büyüklerine karşı saygılı olan kullarından eyler.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Daştan - İLKHA) 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir