• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Diyarbakır- Silvan Yolu İsale Hattına Kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- DİSKİ Genel Müdürlüğü, İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Karaçalı Deposu arasında bulunan ve sık sık arızalara yol açan 1000 milimetre çapındaki isale hattını, 1016 milimetrelik çelik borularla değiştiriyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan ve resmi adı "Silvan Yolu 1016 milimetre Çelik Boru İsale Hattı Yapım İşi" olan çalışmanın bu ay itibariyle tamamlanması hedefleniyor.
 
İsale hattının 5750 metresi çelik boru, 7350 metresi ise polietilen boru olmak üzere toplam 13 bin 100 metre (13 kilometreyi aşkın) olacak. Karaçalı deposundan kullanılacak su cazibesiyle yerleşim yerlerine bu kez yeni şebekeden verilecek.
 
30 yıllık isale hattı eskimiş olması nedeniyle sık sık arızalanıyordu. Şebekelerde meydana gelen patlamalar asfalta zarar veriyor diğer yandan trafik kazalarına sebebiyet veriyordu. Çalışmanın tamamlanması ile 7500 metreküplük Karaçalı deposuna gelen su miktarı artacak. Ancak yeni 1016 milimetrelik çaptaki çelik borulardan geçtiği için basınç oluşturmayacak. Karaçalı deposundan beslenen yerleşim birimlerinde yaşanan ve şebeke patlaklarından kaynaklanan su kesintileri artı olmayacak.
 
Yeni isale hattından Aziziye Mahallesi, Gürdoğan Mahallesi, 450 Evler, geçtiğimiz aylarda içme suyuna kavuşan 44 çevre mahalle yararlanacak. Dicle Nehri`nin karşı tarafına geçen tek isale hattı özelliğine sahip bu hatla Bağıvar dahil olmak üzere, burada bulunan tüm yerleşim alanları yararlanacak. Çalışmadan 50 bine yakın bir nüfus yararlanacak.
 
Diğer yandan Silvan Yolu 1016 milimetre Çelik Boru İsale Hattı`nın bütçesi de dikkat çekiyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü`nün tamamen kendi özkaynağı ile yaptığı isale hattı yapım işi 5 milyon 100 bin TL`ye mal olacak. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir