• DOLAR 32.582
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2416.345
  • ...
Eğitim Sen`in Başörtü Hazımsızlığına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Malatya`da birçok okulda öğrenci ve öğretmenin başörtü ile derse girmeye zorlandığı hezeyanında bulunduğunu belirten Tesettür Seferberliği Platformu, karanlık düşüncenin, başörtüsünü hazmedemediğini belirtti.
 
"Bu Zihniyet, Her Zaman Karanlık Sistemin İdeolojik Bekçiliğine Soyunmuştur"
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Halkın yüzde 99`unun Müslüman olduğu bir ülkede nesli tükenmiş bir avuç karanlık zihniyet orta oyunu oynamaya devam ediyor. Gözlerimizin içine baka baka İslam düşmanlığı yapılıyor. Neymiş okulda, öğrenciler ve öğretmenler okula başörtüsü ile gelmeye zorlanıyormuş. Öğretmenler dahi baskı altındaymış. Tabi bu hezeyan yine Eğitim-Sen`in. Yer bu kez Malatya. Aynı karanlık düşünce bu kez farklı yerde başörtüsü hazımsızlığı gösteriyor. Ama şunu herkes iyi biliyor, bu zihniyet, yıllardır İslami mukaddesatlara her fırsatta saldıran karanlık sistemin ideolojik bekçiliğine soyunmuştur" dedi.
 
"Ne Yapmaya Çalışıyorsunuz, Çıkın Açıkça Ne Yapmaya Çalıştığınızı Söyleyin"
Kökten hal edilmesi gereken bir meselenin uzatılması neticesinde daha çok sorunların yaşanacağını söyleyen Demir açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Diyoruz ki, bütün bu gelişmeler karşısında MEB ve Hükümet ne yapmaya çalışıyor. Kökten hal edilmesi gereken bir meseleyi korkarak bu kadar uzatırsanız olacağı budur. Hala MEB Başkanı, baş açık meselesi üzerinde "Bir takım güvenlik ve huzur için bu meseleyi istisna ettik" cümlesi ile meseleyi geçiştiriyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz, çıkın açıkça ne yapmaya çalıştığınızı söyleyin" diyerek Milli Eğitim Başkanına tepki gösterdi.
 
"Allah`a Hesabını Veremeyeceğiniz Bu Meseleyi Bu Şekilde Geçiştiremezsiniz"
Son olarak, hükümete ve STK`lara seslenen Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir şunları söyledi: "Bu halk Müslüman ve yapacağınız olumlu değişikliklerde yanınızdadır. Allah`a hesabını veremeyeceğiniz bir meselede geçiştirici sözlerle olayı örtbas etmeyin. Bir sonraki adımda Bakan olamayabilir ve alnınızda bir kara leke olarak bu durum kalabilir ve böylece anılırsınız. Bu konuda STK`lar üzerine düşeni yapmalı ve artık herkes elini taşın altına sokmalıdır. Üst düzey bir hassasiyet var iken bu kadar ölü ruhlu olunmaz" diyerek açıklamasına söz verdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir