• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
YYÜ`de Bir İlk Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından 200 bin TL`ye alınan tam donanımlı hayvan nakil ambulansının teslimi için YYÜ Veterinerlik Fakültesi önünde bir tören düzenlendi.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, eskiden hayvan hastalandığında kes ye, mantığının olduğunu belirterek, şimdi ise tedavi et tekrar yararlan mantığının gittikçe yayıldığını ve bu kapsamda ambulansın ciddi bir hizmet vereceğini söyledi.

 

\"Ambulansımız Ameliyat Bile Yapılabilecek Konumda Tasarlanmış\"
Burada bir açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bugünün üniversite için önemli bir gün olduğunu belirterek, \"Türkiye`de birkaç tane olan hayvan ambulansının birini de üniversitemize kazandırdık. Bugün anahtar teslimi yaptık. Katkıları olanlara teşekkür ederim. Ciddi bir ihtiyaçtı. Van hayvancılık için önemli bir noktadadır. Eskiden hayvan hastalandığında kes ye, şimdi ise tedavi et tekrar yararlan mantığı gittikçe yayılıyor. Bu kapsamda ambulans ciddi bir hizmet verecek. Hem hasta hayvanlar buraya taşınacak hem de köylere gidilerek köylülerimize destek olunacak. Ambulansımız ameliyat bile yapılabilecek şekilde tasarlanmış. Dolayısıyla çok güzel bir kazanım oldu. Çağrı merkezi oluşturulacak. Vatandaşlarımız o numaradan bize ulaşacaklar. 24 saat hizmet vereceğiz\" diye konuştu.

 

\"Fakültemiz Ambulansla Güçlendi\"
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Peyami Battal`a teşekkür ederek,\"30 yıllık bir fakülteyiz. Ciddi birikimlerimiz var. İşin neresinde başlarız, halkımıza nasıl hizmet verebiliriz diye düşündük. Fakültemiz ambulansla gerçekten güçlendi.\" şeklinde konuştu.
YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Salih Avcı da, ambulansın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencilerinin de katıldığı tören, Rektör Prof. Dr. Battal`ın yaptığı test sürüşünün ardından ambulansın anahtarını Prof. Dr. Soygüder`e teslim edilmesi ve verilen ikramlarla son buldu.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir