• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ergenekon`da Dördüncü Ara
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon Davası`nın bugünkü duruşmasında gerginlikler hız kesmiyor. Sanık avukatlarının sürekli protestolarına sahne olan duruşmada mahkeme iddianameyi okumaktan vazgeçip rapor okumaya başladı. Avukatların protestosunun artması üzerine duruşmaya dördüncü defa ara verildi.

Sabah saatlerinde Silivri`de Ergenekon davası için mahkeme salonu önünde toplanan CHP, İP ve ADD üyelerine jandarma müdahale etti.

Bariyerleri yıkmak isteyen gruplara Jandarma müdahale etti. Jandarma biber gazı sıkarak grupları uzaklaştırdı.

Bu arada salonda da çıkan tartışmalar sebebiyle duruşmaya ara verildi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese`nin, birleşen bir dava dosyasının iddianamesini okuyacağını belirtmesi üzerine, sanık avukatları söz istedi. Özese, avukatlara söz vermedi.

Bunun üzerine Özese ile avukatlar arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Salondaki izleyiciler de avukatları destekleyerek, alkışlamaya başladı.

Mahkeme Başkanı Özese, izleyicilerin dışarı çıkarılması için duruşmaya ara verdi.

Öte yandan eylemcilerden bir grup gazetecilere saldırdı. Canlı yayın araçlarına pet şişe atan grup, gazetecileri `Ergenekon haberlerine yeterince` yer vermemekle suçladı.

DURUŞMA İZLEYİCİSİZ DEVAM ETTİ

Aranın ardından duruşmaya izleyicisiz devam edildi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, temsilen iki avukata söz hakkı verdi. Avukat Celal Ülgen, duruşmada bir takvim belirlenmesini istedi. Bunun üzerine Özese, duruşmada sırasıyla neler yapılacağını anlattı.

Daha sonra Başkan Özese, birleştirilmesine karar verilen iddianamenin okunacağını belirtti. Bu sırada ayağa kalkan avukat Vural Ergün, söz hakkı istedi. Başkanın temsilen avukat Ülgen`in konuştuğunu belirterek söz hakkı vermedi. Ancak avukat Ergül, itirazlarına devam etti. Başkan söz hakkı vermeyip yerine oturmasını istemesi üzerine Ergül, "savunma söz hakkı istiyor" şeklinde slogan atmaya başladı.

Bunun üzerine Başkan Özese, avukatın dışarı çıkarılmasını istedi. Bu istek üzerine de avukatlar tepki gösterdi. Başkan Özese, "Jandarma çıkarmasın, avukat kendisi çıksın" dedi. Ancak avukat Ergül`ün çıkmaması nedeniyle bu kez Başkan Özese, "Zorla çıkarılmasına karar verildi." dedi.

Bu karar üzerine, avukatlar alkışlarla tepki gösterdi. Bazı CHP milletvekilleri de ayağa kalkmayan avukatlara `ayağa kalkın` diyerek tepki göstermeye çağırdı. Başkan Özese de duruşmaya ara verdi.

Arada, tutuklu sanıkların yayına gitmek isteyen CHP Milletvekili Namık Havutçu`yu bir üsteğmen engelledi. Engellenen vekil tepki gösterip geçmek isteyince asker kolundan tutarak engel olmaya çalıştı. Arka sırada oturan CHP Milletvekili Muharrem İnce bağırarak "Dokunma kırarım elini" dedi. Diğer vekillerin ve rütbeli askerlerin araya girmesiyle vekiller yerlerine geçti.

BAŞBUĞ DURUŞMAYI TERK ETTİ

``Ergenekon`` davasında, birleşen dosyanın iddianamesinin okunmasını avukatlar, alkışlarla ve oturdukları masaları yumruklayarak protesto ederken, tutuklu sanıklar eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız salonu terk etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşma, öğle arası sonrası yeniden başladı. Duruşmada, ``Ergenekon`` davası ile birleşen dosyanın iddianamesinin okunmasına geçildi.

İddianame üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından okunduğu sırada sanık avukatları, alkışlarla ve masalarını yumruklayarak protesto etti.

Bu sırada, tutuklu sanıklardan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız duruşma salonunu terk etti.

Başbuğ`un salondan ayrılırken ``Yargılamayı görün`` dediği duyuldu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yeniden ara verdi. Aradan sonra mahkeme iddianameyi okumaktan vazgeçip rapor okumaya başladı. Avukatların protestosunun artması üzerine duruşmaya dördüncü defa ara verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir