• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi Hayata Geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Suphi Önen Öğretmen Evinde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selahattin Bulut, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Akgül, Sosyal Çalışmacı Manolya Karaoğlan ve emekli öğretmenler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan vali yardımcısı Okatan, projenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde gerçekleştirilen projelerden olduğunu ifade ederek, projenin amaçlarından birinin de yıllarını çocuklara veren öğretmenlerin bilgilerini bir şekilde çocuklarla paylaşmak olduğunu söyledi.

Proje üzerine yapılan bir seminerden yeni geldiğini ifade eden Okatan, \"Çocuklarımıza karşı bütüncül bir çalışma yürütmek durumundayız. Seminer süresince bu yaklaşım üzerine derinlemesine düşünme fırsatımız oldu. Dilerim ki! Bu yavrularımızı topluma kazandırma ve geleceğe hazırlama hususunda bir paylaşım içerisinde oluruz. Geçen yıl bu projeye emek veren değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum\" diye konuştu.

Konuşmanın ardından projeye ilişkin hazırlanan sunum gösterildi ve projede görev alacak öğretmenlerin başvurularının alınmasına geçildi.

Proje ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu`na (SHÇEK) bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarındaki çocuk ve gençlerin eğitimlerine emekli öğretmenler aracılığıyla destek verilmesi ve akademik başarılarının arttırılması hedefleniyor. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir