• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CNN Türk`e `Peygamber`e Hakaret` Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Radikal`in haberine göre Sevan Nişanyan `ın konuk olduğu Aykırı Sorular programına RTÜK `ten uyarı cezası geldi. RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda, “Müslümanların Masumiyeti” isimli filmle ilgili blogunda yazdığı sözler nedeniyle tartışılan Sevan Nişanyan`ın yayında Hz. Muhammed hakkındaki ifadelerin ifade özgürlüğü dışında kaldığı aşağılayıcı, programı izleyen kişi veya kitleleri üzücü, rencide edici nitelikte olduğu, toplumun mukaddesatının incitildiği öne sürüldü.

Üst Kurul cezayı mevzuattaki, “Dil, din, mezhep nedeniyle ayrımcılık yapılamaz” hükmüne dayandırdı.

SEVAN NİŞANYAN NELER DEMİŞTİ ?
CNN Türk`te yayınlanan Aykırı Sorular`da Enver Aysever`in sorularını yanıtlayan Sevan Nişanyan, İslamiyeti çağı geçmiş, gerçeğe tekabül etmeyen hurafeler üzerine kurulu bir inanç sistemi şeklinde tanımlamıştı.

Hz. Muhammed ve inanç kavramı üzerine aykırı fikirlerini canlı yayında tekrar açıklamıştı.

Nişanyan, Aysever`in "Peygamber ve İslam üzerine sözleriniz kıyameti koparttı. Bu sözleri ilginç olmak için mi ettiniz yoksa İslamiyet`ten nefret ettiğiniz için mi ettiniz?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Her ikisi de değil. Öncelikle İslamiyetten nefret etmem söz konunusu değil. Hayır öyle bir şey katiyen yok. Bu ve buna benzer sözleri kırk yıldır çeşitli ortamlarda sık sık söylemişimdir, yazılarımda yazmışımdır. Yani bu kez de farklı bir şey söylemedim. Oradaki film 3 bin dolarlık bir bütçeyle yapılmış gülünç saçma üzerinde durmaya değmez, ilkel bir film. İsa`nın hayatı hakkında bundan çok daha hakaretamiz filmler bilirim. Çok daha sert ve alaya alan filmler vardır... "

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir