• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
`Amacımız Köylerin Potansiyelini Harekete Geçirmek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Altuner, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Aziz Ercan Yıldızhan, Kırsal Kalkınma İl Müdürü Necip Özgökçe, Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, Rektör Danışmanı Eray Çelik ile akademisyenler Yeşilsu köyü taziye evinde gerçekleştirdikleri toplantıda köylüler ve muhtarlar ile bir araya geldi.
 
"Muhtarlarımıza ve Çiftçilerimize Biz Gidiyoruz"
Burada bir konuşma yapan Rektör Battal, depremden önce de üniversitede böyle bir toplantı yaptıklarını hatırlattı. Toplantıda çiftçilerin, muhtarların sorunları ile ilgili neler yapabileceklerini tartıştıklarını söyleyen Battal, tekrar böyle bir toplantıyı yapmaktan mutluk duyduklarını söyleyerek, "Muhtarlarımızla, çiftçilerimizle bir araya geldik. Onların sorunlarını tekrar dinleyeceğiz. Nedir? Nasıl çözüm üretilebilir? Üniversiteden ne bekliyorlar? Onlara ne verebiliriz? Onların sorunu ne, bizim hocalarımız neler yapabilir? Bu durumla ilgili olarak bunları, tartışacağız. İnşallah bundan sonraki toplantı için de biz tekrar yeniden bir köyümüzü belirleyeceğiz. Yani şunu yapmıyoruz; bize gelsinler demiyoruz. Biz muhtarlarımıza ve çiftçilerimize gidiyoruz. Bu kapsamda toplantılarımızı yapıyoruz" dedi.
 
"Amacımız Köylerin Potansiyelini Harekete Geçirmek"
Yapılan bu programlardaki amaçlarının; köylerin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek olduğunu kaydeden Battal, " Amacımız, köylerin daha fazla kazanmalarını sağlamak. Daha teknik çiftçilik yapmalarını sağlamak. Köylere yönelik olarak da 3 güçlü fakültemiz var: Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi. Fakültelerimizin öğretim üyelerini de getirdik yanımızda. Bu öğretim üyelerimiz de köylüleri dinliyor. Bunlara ilişkin projeler geliştirecekler. Köylülerimizin projelerini destekleyecekler. Dolayısıyla üniversite olarak güçlü olmamızın bir gereğini de uygulamaya koymak suretiyle bunu yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bunun için köylerimizle beraberiz, muhtarlarımızla beraberiz. Onlar da bundan memnun oluyorlar. En az bir verimini düşünürsek, muhabbet ediyoruz, dertleşiyoruz. Ama bunun üzerinde çok büyük yararlar olacak. Çünkü biz burada olaya bilimsel olarak yaklaşacağız. Onların pratikliğiyle bizim teorik ve pratik bilgilerimizi birleştirdiğimiz zaman Van`ımızda gelecek günlerde çok güzel şeyler olacak. Bütün bu çalışmalarımız köylülerimize ve çiftçilerimize yönelik çalışmalardır. İnşallah çok daha iyi olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyorum." diye konuştu.
 
Rektör Prof. Dr. Battal`ın konuşmasının ardından çiftçiler ile muhtarlar sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirdi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Altuner, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Aziz Ercan Yıldızhan, Kırsal Kalkınma İl Müdürü Necip Özgökçe, Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe ise kendi alanlarından muhtarları ve çiftçileri bilgilendirdi.
 
Yenilen yemeğin ardından toplantı sona ererken, muhtarlar bu toplantıların çok önemli olduğuna dikkat çekti ve üniversite yetkililerine gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir