• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Irkçı Söylemlere Tepkiler Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 12 Eylül 1980 Askeri Darbesinin ardından Kürtlerin yaşadığı Doğu ve Güneydoğu`da, Diyarbakır`dan Hakkari`ye kadar bütün şehirlerin en işlek yerlerine kocaman levha şeklinde asılan yazılar da "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Türk Öğün Çalış Güven" gibi ırkçı-ayrımcı ve şovenist sloganların kaldırılması gerektiğini belirttiğimiz haberin ardından ilk tepki İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der)` den geldi.
 
İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) adına açıklama yapan Avukat Şaban Dalgın bu tür ırkçı yazıların kaldırılması gerektiğini belirtti.
 
Diyarbakır`ın en işlek yerlerinde yazılan yazıların vatandaşı rahatsız ettiğini belirten Dalgın, "Hükümetin, ret ve inkâra yönelik Türkiye Cumhuriyeti`nin geçmişini sorguladığı ve artık biz, ret ve inkâr politikaları gütmüyoruz dediği bir zamanda ne yazık ki Diyarbakır`ın en işlek yerlerinden olan Vilayet Kavşağı`nda hala `Ne Mutlu Türküm Diyene` şeklinde bir yazı asılı durmaktadır. Vatandaşların rahatsızlıklarını dile getirmelerine rağmen şimdiye kadar ne Valilik ne Belediye kaldırma teşebbüsünde bulunmamıştır`` dedi.
 
Hükümetin Kürtlere yönelik politikalarında samimi olmadığını belirten Dalgın, `` Hükümet eğer red ve İnkâra yönelik şimdiye kadar sürdürülen hükümetin ve devletin Kürtlere yönelik tutumunu bundan sonra kaldırdığını bundan sonra bu politikaların işlemeyeceğini belirtiyorsa hem andımızı hem bu tür sloganların yazılı olduğu `Ne mutlu Türküm Diyene`, `Türk, Öğün, Çalış, Güven` gibi sloganların yazılı olduğu pankartları, afişleri, dağ ve tepelerde ki yazıları silmek zorundadır`` şeklinde konuştu.
 
Son olarak Dalgın, `` Kardeşçe yaşanılmak isteniyorsa Türklüğü diğer kavimlerden üstün gösterici yaklaşımlardan vazgeçilmesi bu tür pankartlarında bir an önce kavşaklardan kaldırılması gerekir. Hür-Der olarak biz bunu talep ediyoruz ve takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz `` dedi. (M.Sait Adiyaman, Sedat Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir