• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
420 Bin Meşe Palamudu Toprakla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin (YYÜ) kampusunda \"Bir Palamut Bin Umut\" projesi kapsamında gerçekleşen meşe palamudu ekimine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ve üniversiteden bazı yetkililer katıldı.

 

Etkinliğe katılan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal \"Bir Palamut Bin Umut\" projesinin çok anlamlı bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi; \"Bir projeyi daha gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu projenin ayrı bir anlamı var. TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Nezir tarafından başlatılan projede; Meclis`in bahçesindeki meşe palamutlarından toplanan 420 bin tohumu, YYÜ arazisinde yeşertilmesi amacıyla bize gönderildi. Biz de proje kapsamında dikmeye devam ediyoruz. Bundan sonra da bakımına ilişkin çalışmaları sürdüreceğiz.\"

 

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Battal, projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, \"855 dönüm arazimiz var, çoğu inşaatlarla işgal edilmiş halde. Fakat bu arazinin yeşillendirilmesi için böyle büyük projelere ihtiyacımız var. Bazen tohum, bazen fide bazen de büyük ağaçlar olarak dikimler yapıp bu alanları yeşillendirmeyi hedefliyoruz. İnşallah buraları kısa sürede orman haline getireceğiz. Bu tür büyük projeleri kampüsümüzde uygulamak isteyen tüm kuruluşlara da açığız.\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir