• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Yasakçı Zihniyete Tepki Yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Dicle Bilgi ve Erdem Platformu, Hükümetin Resmi Gazete`de yayımladığı başörtüsü yasağına, ilişkin yönetmeliği Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde yaptığı basın açıklaması ile kınadı. Basın açıklamasını platform adına Mücahit Hancıoğlu okudu.
 
Nur süresi 31. Ayet ile açıklamaya başlayan Hancıoğlu,`` Öncelikle başörtüsü, uygulama alanında her ne kadar bayan kardeşlerimizi ilgilendirse de ilahi emir olması yönüyle bütün Müslümanları, zulüm ve haksızlık olması hasebiyle de insanlık iddiasında olanların tümünü ilgilendiren bir meseledir. Zulmün ve haksızlığın dini olmadığı gibi cinsiyeti de yoktur``dedi.
 
Haksızlığa Karşı Sükut Onu Tasdik Etmektir
Sorumluluk sahibi Müslümanlara seslenen Hancıoğlu,`` Ey sorumluluk sahibi mü`min kardeşlerimiz, bizler hz. Salih`in devesine birkaç kişinin yaptığı haksızlığa karşı diğer insanların sesini çıkarmayıp göz yummasının, bir helak sebebi olduğunu düşünmeliyiz. Yine bizler öyle bir peygamber`in ümmetiyiz ki o peygamberin ashabından birinin başörtüsüne el uzatan kişilerin birkaç Yahudi olmasına karşın diğer Yahudilerin bunu desteklemesiyle bunun bir savaş vesilesi olduğunu da tekrar tekrar hatırlamamız gerekir. Unutmamalıyız ki haksızlığa karşı sükut onu tasdik etmektir`` şeklinde konuştu.
 
Başörtü Yasağını Yüzünüze Bulaştırdınız
Başörtüsü yasağını ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını söyleyen Hancıoğlu, ``Sizden öncekiler ideolojik bir yapıyla dine savaş açtılar, sizler ise dindar olduğunuzu iddia ederek dini dinle savaşır hale getirdiniz. Demokrasi anlayışınızla önce tabeanızı haklardan mahrum bırakarak seçim döneminde bu hakları iade etmekle lütuf ve inayette bulunduğunuzu mu zannediyorsunuz? Haklar hiçbir zaman sizin sayısal menfaatleriniz için feda edilmez. Başörtü yasağını kılık kıyafet serbestisiyle örttüğünüz bu illüzyonizmi yüzünüze gözünüze bulaştırdınız``dedi.
 
Şeytana Karşı Mağlubiyetten Başka Çareleri Yoktur
Sözde aydınlara seslenen Hancıoğlu, ``Entelektüel laboratuarlarında hakikati parçalayıp insanların heva ve heveslerine uygun dinler imal ediyorlar. Ağızlarında çıkan harfler ve kelimeler şeytanların damağına ve dimağına tam da uygunluk arzediyor. Hakikat bunların suskun hapishanesinde mahkum bir vaziyette feryat ediyor. Eğer İslam onların entelektüel birikimlerine kalacak olursa bizler biliyoruz ki şeytandan daha bilgili değillerdir. Şeytan insanlık tarihindeki bütün ilimlere vakıftır. Bu yönüyle şeytana karşı mağlubiyetten başka çareleri yoktur`` şeklinde ifade etti.
 
Allah Ne Güzel Vekildir
Son olarak Hükümete seslenen Hancıoğlu, ``Artık dünyanın dümeninin sizlerin kaptanlığına ve kirli ellerine tahammülü kalmadı ve bizler ümidimizi acziyyet ağacında idam etmedik, etmiyoruz. Allah elbette kendi mülküne ezilmişleri mirasçı yapacaktır. O ne güzel veli ve de ne güzel yardımcıdır`` dedi. (M.Sait Adiyaman, Sedat Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir