• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Güldüren Kıyamet Senaryoları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Maya takvimine göre, ``21 Aralık`ta kıyamet kopacağı ve kıyametten İzmir`in Şirince köyünün etkilenmeyeceğine`` yönelik inanışın benzerleri, yeryüzünde milyonlarca kişinin yaşamını etkiliyor. Bu tür ``kıyamet senaryoları``na milyonlarca kişinin inanması trajikomik bir durumu gözler önüne seriyor.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birbirinden ilginç dini akım ve tarikatların kıyamet senaryoları, duyanları güldürecek nitelikte olduğunu söyledi.

Özkan, ilginç dini akımlar arasında yer alan ve Fransız asıllı Claude Vorilhon tarafından 1973 yılında kurulan Ufo Kültü veya Rael Hareketi`nin mensuplarının, ``yeryüzü tabii afetlerle yanacak, bütün dünyayı kaplamış minyatür odalı gemicikler ise bu tarikat mensuplarını uzaya götürecekler, dünya yanarak temizlenme işlemi sonrası da geri getireceklerdir`` inanışına sahip olduğunu söyledi.

New Age Hareketi`ne inananlara göre ise dünya hayatı değişmeksizin kıyamet kopacak ve bütün evren ``Yeni Çağ``a göre yeniden dizayn edileceğini ifade eden Özkan, ``Hareketin üyeleri, her şeyin yenilendiği bu hayatta insan tanrısal güç elde edeceklerini inanışına sahipler`` dedi.

Özkan, ``Tanrının Çocukları adlı akıma inananlara göre ise kıyamet yakında kopacak ama kendileri sayesinde dünya yeniden yaratılacak`` ifadelerini kullandı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir