• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Boğazına Bıçak Dayayıp Gasp Ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa`da meydana gelen gasp olayı akşam saat 17.30 sıralarında yaşandı. Yıldırım Belediyesi`ne bağlı özel bir şirketin temizlik işlerinde çalışan Nihat Keser (41), akşam iş çıkışında aylık ev eşyası taksitini ödemek için gittiği işyerinden ayrıldı. Evine doğru yürüyen Keser, arkasından gelen bıçaklı iki kişi tarafından gasp edildi.

 

Yaşadıklarını İLKHA`ya anlatan Keser, \"Arkamdan iki kişinin beni takip ettiğini fark ettim ortamın hem tenha olması hem de akşamın çökmesi bana kötü bir şeylerin olacağını hissettirmişti. Ben adımlarımı biraz hızlı atmaya başlayınca onların da hızlandıklarını fark ettim. Sonra beni geçmeleri için yavaşladım ama hemen iki kişi bıçak çekerek kollarımdan tuttu bir kişi de elindeki bıçağı boğazıma doğru uzattı ve ceplerimi aramaya başladılar. Cep telefonumu ve cüzdanımdaki 200 TL`yi alan gaspçılar, daha sonra cep telefonum pek kaliteli bir şey olmadığı için geri verdiler ama 200 TL`yi alıp hızla kaçarak olay yerinden kayboldular\" dedi.

 

Gaspçılardan 2`sinin ortalama 23 ile 25 yaşlarında olduğunu diğer kişinin de 40 yaşlarında olduğunu ifade eden Keser, bunların çete olarak hareket ettiğini bu nedenle bilerek polise haber vermediğini söyledi.

 

Yasaların ve kanunların bu tür olayları teşvik edici mahiyette olduğunu ve caydırıcı önlemlerin alınmaması durumda halkın bu tür mağduriyetleri sürekli yaşayacağını belirten Keser; \"Bilerek Polise haber vermedim çünkü biliyorum yakalasalar bile en fazla 1 gün misafir edecekler, yedirip içirecekler sonra tekrar salıverecekler. Yetkililere sesleniyorum Allah için daha çok canlar yanmadan bunun önlemini alın, ben sadece maddiyat mağduru oldum oysa bu gibi olayların ardından mallarıyla birlikte canlarını kaybeden insanlar oluyor ben buna imkân verenleri ve bu cürümü işleyenleri Allah`a havale ediyorum\" dedi.

 

Bıçaklı Gasp Olayında Artış
Emniyet verilerine göre, şahıslardan ve evlerden yapılan gasp olaylarında ise bu yıl 18 bin 262 kişinin gaspa maruz kaldığı görülüyor. Bu olaylardan 7 bin 869`unun faili yakalanırken, 9 bin 852 gasp olayının ise faili meçhul kalmış.
2003 yılında ise 3 bin 158 gasp olayı yaşanmış. Gasp olaylarından bin 944`ünün faili yakalanırken, 219`unun faili ise firar etmiş. Gasp ve yağmalamalarda geçen yıl ele geçirilen bıçak sayısı önceki yıllara göre yüzde 280 artarak 475`e, aynı dönemde ele geçirilen ruhsatsız silah sayısı ise 213.8 artarak 113`e ulaştı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir