• DOLAR 32.222
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2452.92
  • ...
Bakan Varank: Türkiye’yi TEKNOFEST’e bekliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen ve Baykar yürütücülüğünde gerçekleştirilen "Savaşan İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması"na katıldı. Burada yarışan ekiplerin üyeleriyle sohbet eden Varank, daha sonra yarışmanın ilk İHA'sını havaya bıraktı.  Bakan Varank, tüm Türkiye'yi TEKNOFEST'e davet etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bakan Varank'a T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar eşlik etti. Yarışma alanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Varank, TEKNOFEST'in 7'den 77'ye tüm halkta heyecan oluşturmak, onları teknolojiyle buluşturmak için düzenlenen bir festival olduğunu anlatarak, özellikle gençlerin ve öğrencilerin geleceğin teknolojileriyle yetişmesini ve bu alanlarda çalışmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

“TÜM İSTANBULLULARI VE TÜRKİYE'Yİ TEKNOFEST'E BEKLİYORUZ”

Türkiye'yi özellikle teknoloji alanında havacılık ve uzay teknolojileri alanında lider ülke konumuna getirmek istediklerine işaret eden Varank, şöyle devam etti: Bunu da insanlarımızla yapacağız ve burada yetiştirdiğimiz gençlerimiz, öğrencilerimiz belki de gerçekten ileride üretilecek son teknoloji Savaşan İHA'ların tasarımcısı olacaklar. Bu manada çok mutluyuz, TEKNOFEST 17 Eylül'de başlıyor ve 22 Eylül'e kadar devam edecek. Tüm İstanbulluları ve Türkiye'yi TEKNOFEST'e bekliyoruz.

“FESTİVALİMİZİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Rus uçaklarının TEKNOFEST'te sergilenecek olmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Varank, "Rus savaş uçakları da geldi bu yıl. Biz bu festivali uluslararası bir kapsama dönüştürmek istiyoruz. Bunu geçen yıl da söylemiştik. Bakın burada Savaşan İHA yarışmasında Endonezyalı bir takım var. Tabii ki bu sene Ukrayna'dan, Rusya'dan hava araçları gelecek. Hem araçlarını sergileyecekler hem de gösteriler yapacaklar. Biz festivalimizi uluslararası bir boyuta taşımak istiyoruz. Geçen sene 550 bin katılımcı vardı, bu sene 1 milyondan fazla katılımcı bekliyoruz ve vatandaşlarımızdaki bu teknoloji ateşini tutuşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir