• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Filistinli baba ve oğul Suud zindanlarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 yıldır Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yaşayan HAMAS liderlerinden 81 yaşındaki Dr. Muhammed El-Hudari  beş ay önce gözaltına alınmıştı. Hukukun olmadığı ülkede Hudari hakkında herhangi bir gelişme yaşanmayınca Hamas dün açıklama yaptı ve Krallık rejimi yöneticilerine seslendi.

Açıklamada Suudi Arabistan istihbaratı MEHABİS’in 4 Nisan’da doktor El  Hudari’yi gözaltına aldığı, El-Hudari’nin gözaltına alınmasının garip ve kınamayı hak eden bir adım olduğu Hamas, Filistinli doktorun yaklaşık yirmi yıldır Hamas’ın Suudi Arabistan’la ilişkilerinden sorumlu olduğu bildirdi.

Açıklamada  Suudi Arabistan yönetiminin 81 yaşındaki El-Hudari’nin yaşına, hasta olmasına ve önde gelen bir KBB doktoru olmasına saygı göstermediği belirtilirken Dr. Muhammed El-Hudari’nin büyük oğlu Dr. Hani El-Hudari’nin de gözaltında olduğu aktarıldı.

Hamas’ın 5 aydır diplomasinin işletilmesine fırsat vermek için sessiz olduğu belirtilen açıklamada söz konusu diplomatik çabaların sonuçsuz kaldığı El-Hudari ve oğlu ile diğer Filistinlilerin serbest bırakılması  istendi.

Filistin halkı siyonist kuşatma ve ABD'nin yüzyıllık planı ile başa çıkmaya çalışırken bir de Suud Krallığının böyle bir sorun doğurması, Krallık rejiminin ABD ve İsrail ile olan ilişki biçimi de dikkate alındığında Filistin halkına ve direnişine darbe olarak yorumlandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir