• DOLAR 32.233
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2446.596
  • ...
Genç mühendisi öldürdüler “sarhoştuk” bahanesine sarıldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

23 yaşındaki İTÜ mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar’ı bıçaklayarak öldüren bir arkadaşını da yaralayan gasp ve hırsızlık hükümlüsü 27 yaşındaki Emra Yaşar’ın ilk ifadesi ortaya çıktı.

10 yıllık cezasını çektiği Kırklareli Cezaevi’nden izinli olarak dışarıya çıkan Emra Yaşar ilk ifadesinde “Arkadaşımla Taksim’e bir bara gittik. Paramız bitmişti. Durakta gençleri gördük. Bize 2 bira almalarını istedik. ‘Biz niye bira alalım’ dediler. Bunun üzerine o zaman para verin biz kendimiz alalım’ dedik. Buna da karşı çıkınca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında bıçağımı çıkartarak salladım” dedi.

Babası emekli polis, annesi ev hanımı olan 23 yaşındaki Halit Ayar, İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olmuştu. ENKA Spor Kulübü’nde lisanslı yüzücüydü. Gireceği yabancı dil sınavının ardından Almanya’da yüksek lisansa başlayacaktı.

İTÜ mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar  arkadaşı Tolga Ozan’ı eğitim için gideceği Kanada’ya uğurlamak için evden çıktı.Arkadaşı cumartesi gecesi 3:30’da Kanada’ya uçmak için Havaist otobüsüne binecekti. Halit Ayar ise arkadaşını uğurlayacaktı. Şişhane Metro Durağı önüne geldiklerinde Emrah Kurdal ve Emra Yaşar ile karşılaştılar. Emrah Kurdal ve EmraYaşar, Halit Ayar ve arkadaşlarından para istedi. Sonra da üzerlerine saldırdı ve Halit Ayar göğsünden bıçaklayarak öldürdü.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çabaları sonrasında  kavgaya karışan Emra Yaşar ve  Emrah Kurdal yakalandı. Her ikisinin de gasp, hırsızlık, yaralama suçlarından poliste kayıtları ortaya çıkarken, Emra Yaşar’ın 10 yıllık hapis cezasını çektiği Kırklareli Cezaevi’nden izinli olarak çıktığı tespit edildi. Emra Yaşar  polisteki ilk ifadesinde, “Cezaevinden izinli olarak çıkmıştım. Arkadaşım Emrah Kurdal ile Taksim’e bir bara eğlenmeye gittik. Paramız bitmişti. Durakta gençleri gördük. Bize 2 bira almalarını istedik. ‘Biz niye bira alalım’ dediler. Bunun üzerine ‘o zaman para verin biz kendimiz alalım’ dedik. Buna da karşı çıkınca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında bıçağımı çıkartarak salladım” dedi. Elinde kırık bira şisesiyle saldıran Emrah Kurdal ise olay sırasında çok sarhoş olduklarını söyledi.

Hayatını kaybeden Halit Ayar ise dün Emirgan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir