• DOLAR 32.566
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2411.289
  • ...
DIŞ KAYNAKLI SAPKINLIK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Sapkın grupların yaydığı ahlaksızlık son dönemlerde yine artış göstermiş ve bu derneklerin gelir kaynakları da merak konusu olmuştu. İlk kuruldukları günden bugüne her zaman dışardan fonlanan bu sapkınların ABD’den fonlandığı da bir kez daha deşifre oldu. ABD bu sapkın gruplara sadece Ankara’da 22 milyon dolar para akıtmış. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ABD'nin Ankara'da LGBT derneklerine 22 milyon dolar yardım ettiğini açıkladı.

ABD’DEN ANKARA’DAKİ SAPKINLARA 22 MİLYON DOLAR YARDIM

Soylu, “Dünya'nın en önemli devletlerinden bir tanesi yani Amerika, bir taraftan PYD'ye yardım ediyordu. Ama size yardım yaptığı bir yer daha söyleyeyim mi? LGBT'ye yardım yapıyor. Ankara'daki bir LGBT derneğine Amerika Birleşik Devletleri 22 milyon dolar yardım yapıyor. Burada konuşmamıza gerek var mı? Neyle karşı karşıya kaldığımızı ve hangi cereyanla karşı karşıya kaldığımızı. Aslında temel hedefin inancı, kimliği ve bu coğrafyadaki varlığı olduğunu ifade etmem için bundan sonra kelimelerle ifade etmeme gerek var mı acaba?” ifadelerini kullandı.

BU YARDIM İLK DEĞİL!

Amerika’nın bu sapkın guruplara yaptığı yardımın ilk olmadığı da bilinmekte. 2005'te kurulan Türkiye'nin ilk resmi LGBT derneği de daha kuruluşunun birinci yılında Dünya Bankası tarafından hibe ile desteklenmişti. Dünya Bankası aynı sapkın derneğe 2007 yılında ikinci defa hibe vermişti. Bu sapkın derneğe fon sağlayan Dünya Bankası'nın başında Paul Wolfowitz vardı. Wolfowitz'i Irak işgalinden tanıyoruz. George Bush'un savaş kabinesindeydi; Savunma Bakanı yardımcısıydı. Ona ABD'de, yırtıcı bir dinazor türü olan "velosiraptor" deniliyordu. Tam da o dönemlerde AB'den "müzakere tarihi" almış olmanın sevinciyle Kızılay'da kutlama yapılıyordu. İlk "onur" yürüyüşleri o yıllarda düzenlenmeye başladı. İlk yürüyüşe 30 civarında kişi katılmıştı. 2014'tekine yaklaşık binlerce kişinin katıldığı söylendi.

SOROS BU SAPKINLARIN BİR NUMARALI DESTEKÇİSİ

Dünya'da "Kadife Devrimler"i gerçekleştirmesi ve spekülatörlüğüyle meşhur George Soros'un Türkiye’de destek verdiği vakıf, dernek ve projeler dikkate değer. 2015 yılında Türkiye'de Soros’ un 4,13 milyon TL ile destek verdiği vakıf/dernekler toplam tutarı 18 milyon TL olan birçok proje gerçekleştirdi. Soros’a bağlı Açık Toplum Enstitüsü Türkiye’de ilk defa 2001 yılında 4 kişilik bir ekiple kuruldu. Direktörü Hakan Altanay olan ekip; aralarında Can Paker, Osman Kavala, Ahmet İnsel, Eser Karakaş olan 9 kişilik danışma grubuyla proje üretmeye başladı ve 3 yılda 60’a yakın projeye toplam 6 milyon dolar harcadı.

ON BİNLERCE LİRALIK FON AKIŞI

Soros’un fonladığı dernekler arasında çok sayıda LGBT derneğinin olması dikkat çekiyor. Toplumun genetiğiyle oynanmasına yönelik bir proje olarak görülen derneklere Açık Toplum Vakfı tarafından binlerce liralık fon akışı sağlandı. Soros’un fonladığı derneklerden bazıları şöyle;

-İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği – Trans Hakları Projesi,

-Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği – LGBTİ’lerin İnsan Haklarının İzlenmesi Programı, -Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği – Trans-İzleme: Türkiye’de Translara Yönelik Hak İhlallerinin Savunuculuk Perspektifiyle İzlenmesi,

-Pembe Hayat Lgbtt Dayanışma Derneği – 5. Pembe Hayat Kuirfest, -Pembe Hayat Lgbtt Dayanışma Derneği – Adaletin T Hali, -Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) – LGBT Eşitliğinin Altyapısını Oluşturmak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir