• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
 Mursi`den Orduya Geniş Yetki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır resmi gazetesinde yayımlanan kararnamde, ordunun kamu güvenliğinin sağlanması ve bazı devlet kurumlarının korunması amacıyla `referandum sonuçları açıklanana kadar` polisle işbirliği halinde çalışması öngörülüyor.

Yeni karar, silahlı kuvvetlerin, polisin sahip olduğu yetkileri kullanmasının yolunu açarken, bu çerçevede sivilleri gözaltına alarak mahkemeye sevk etmesine de imkan tanıyor.

Karar uyarınca seçim merkezleri ve sokakların güvenliği için ordu mensuplarının, cuma gününden itibaren ülke genelinde görevlendirileceği belirtildi.

Ordunun görevinin, referandumun güven içinde yapılmasıyla sınırlı olacağı, bu çalışmaların ordunun sınır güvenliğinin teminine yönelik sorumluluğunu sekteye uğratmayacağı da vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Mursi`nin, son anayasal düzenlemeleri ve yeni anayasa taslağını referanduma sunma kararı Mısır siyasetinde gerilime yol açmış, muhalefet partilerinin çağrısıyla özellikle başkent Kahire`de geniş çaplı gösteriler düzenlenmişti. Liberal ve sol muhalif grupların oluşturduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi de referandumu boykot kararı almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir