• DOLAR 32.586
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.723
  • ...
İran, ABD Casus Uçağının Şifresini Tamamen Çözdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fars Haber Ajansı`nın haberine göre, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, bir üniversitede verdiği konferansta insansız hava aracı teknolojisi ve ele geçirilen casus uçaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuğgeneral Hacızade, geçen yıl ele geçirilen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağına ait tüm bilgilerin deşifre edildiğini söyledi.

Uçağın, nükleer tesislere ait bilgi topladığı iddialarını da yalanlayan Hacızade, uçağın adım adım tüm faaliyetlerini bildiklerini ifade etti.

İran `ın 10 yıldan fazla bir süredir insansız hava aracı (İHA) üretme teknolojisine sahip olduğunu belirten Hacızade, bir süre önce İsrail hava sahasında düşürülen Hizbullah`a ait İHA`nın da 2002 İran yapımı olduğunu hatırlattı.

Devlet televizyonları, ülkenin doğusunda düşürülen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağının görüntülerini 8 Aralık 2011`de yayımlamıştı.

İran Radyo Televizyon Kurumu (IRIB), 4 Aralık 2012`deki haberinde, Basra Körfezi bölgesinde hava sahası ihlalinde bulunan ABD`ye ait ``Scan Eagle`` adlı bir casus uçağın daha ele geçirildiğini duyurmuştu.

Dışişleri Bakanlığı, İran hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD`nin uluslararası ilgili kurum ve kuruluşlara şikayet edileceğini açıklamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir