• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Kıyı Ege`de Fırtınayla Birlikte Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Yapılan son değerlendirmelerde; 08.12.2012 Cumartesi gece saatlerinden itibaren ege bölgesinin yeniden yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği kaydedildi. 09.12.2012 Pazar günü öğle saatlerinden sonra yağışın kuvvetini arttırarak İzmir, Aydın, Çanakkale il merkezleri ve batısındaki ilçelerinde, Balıkesir`in Edremit Körfezi çevresindeki ilçelerinde akşam ve gece saatlerinde güneybatıdan esecek kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-70km/saat) ile birlikte, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması (20-50 mm/metrekare) bekleniyor. Sağanak yağışın kuvvetini azaltarak 10.12.2012 Pazartesi günü de bölge genelinde devam edeceği belirtildi.

Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren Ege Denizi`nde rüzgarın hızını arttırarak Pazar günü akşam saatlerine kadar Güney yönlerden 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede son günlerde kaydedilen kuvvetli yağışlar sonrası toprağın doygun halde olması nedeniyle, beklenen yağışların kısa sürede yüzey akışa geçme olasılığı ve beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, çatı uçması, kara ve deniz ulaşımında aksama vb. gibi) dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir