• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Yağmura Rağmen Yardım Kuyruğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre`de Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde yağmura rağmen yaşanan kuyruk çilesi Cizre`deki fakirliği gözler önüne serdi. Çocuk parası ve fakirlik dosyasını yapan çok sayıda kadın, yağmura rağmen Sosyal Yardımlaşma Vakfı önünde uzun dosya kuyruğu oluşturdu.

 

Vakıf önünde yağmura rağmen sıraya giren kadın ve erkekler, sırf dosyalarını vakıf yetkililerine teslim etmek için saatlerce beklediklerini dile getirdi. Vakıf önünde oluşan uzun kuyrukta bulunanların büyük bölümünün kadın olması dikkat çekti.

 

İlçede her geçen gün fakir aile sayısının bir diğer göstergesi ise, Cizre Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`na yapılan 11 bin başvuru oldu. İlçede iş sahasının olmayışı fakir aileleri, sosyal yardımlaşma vakfı ve yardım eden hayır kuruşlarına yöneltiyor.

 

Cizre`de fakirlere yönelik yardım faaliyetlerinde de bulunan Cizre Mustazaflar Cemiyeti yetkilileri, yardıma muhtaç 8 binden fazla ailenin kendilerine başvuruda bulunduğunu belirtti.

 

Cizre`de ciddi bir yoksul kesim olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirten Mustazaflar Cemiyeti yetkilileri, \"Biz cemiyet olarak fakir ile zengin arasında köprü vazifemizi yapıyoruz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Fakat imkanlar tüm fakirlere ulaşmamıza el vermiyor. Hayırseverlerden isteğimiz fakir aileleri unutmamaları ve onlara yönelik yardımlarını sürdürmeleridir\" diyerek, hayırseverlere, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını arttırarak sürdürmeleri çağrısında bulundu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir