• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Otogarda mülteci yoğunluğu yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bayramı sevdikleri ile birlikte geçirmek isteyen İstanbullular, memleketlerine gitmeye başladı. Otogarda ciddi bir yoğunluk yaşanmazken İstanbul'a yakın illere giden ve Suriyeli mültecilerin ikamet ettiği illere sefer düzenleyen firmalarda ciddi yoğunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Esenler 15 Temmuz Otogarı'nda yoğunluk yaşanmaya başladı. Otogarda genel anlamda bir yoğunluk yaşanmazken, Suriyeli mültecilerin ikamet ettiği Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Hatay gibi şehirlere giden otobüs firmalarında ise ciddi manada yoğunluğun yaşandığı gözlemlendi. Otogarda asıl yoğunluğun ise bayrama 1-2 gün kala yaşanması bekleniyor.

Bilet fiyatlarında yüzde 30 oranında zam yapıldı

Otogarda yaşanan yoğunluk ile ilgili konuşan firma yetkilileri, ek sefer başlattıklarını ve bilet fiyatlarında yüzde 30 oranında zam yapıldığını söyledi.

Yaşanan yoğunluk sebebiyle ek sefer başlattıklarını belirten Yusuf Şahin, "İstanbul'da her zamanki gibi yoğunluk başladı. Şu anda arabalarımız dolu. Firma genelinde ek seferler başlattık. Çünkü sürekli olan yolcularımız var. Onlar mağdur olmasın diye ek seferlerimizi başlattık. Fiyatlarda fazla artış yapmadık. Bayramda fırsatçılık yapmıyoruz. Çünkü giden-gelen yolcular kendi yolcularımız. Kışın da, diğer zamanlarda da bizimle gidip geliyorlar. Onun için fırsatçılık yapmıyoruz. Sadece hizmet için ek seferleri başlattık." diye konuştu.

Başlattıkları ek seferlerin de dolduğunu söyleyen Murat Yanık, " Fiyatlar da normal, çok fazla değil. Yaz tatilinin üzerine bayram tatili de gelince bayağı yoğunluk yaşanıyor. Kafamızı kaldıramıyoruz. Fiyatlarda ise yüzde 25-30 gibi bir fark var. Çünkü giden otobüsler boş dönüyor. Gidenler hemen dönmediği için fiyatlarda biraz farklılık yaşandı." dedi.

Bayram için İstanbul'dan Çorlu'ya giden Serhat Dağ ise, fiyatların bir ay önceki fiyatlar gibi olduğunu söyledi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir