• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
BU İFSAD PROJESİNE SON VERİN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER
Türkiye Aile Meclisi’nden Cumhurbaşkanı’na açık mektup
BU İFSAD PROJESİNE SON VERİN

Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tartışmaları da beraberinde getiren İstanbul Sözleşmesi 5’inci yılına girdi. Boşanmaların ve kadına yönelik şiddetin artmasına sebep olan sözleşme birçok kişiyi de mağdur etti. Sözleşmeyi imzalayan bazı ülkeler çekincelerini dile getirerek anlaşmayı yürürlüğe koymazken Türkiye’de ivedilikle meclisten geçerek yasalaştı. Türkiye Aile Meclisi ve bileşenleri de bu sözleşmenin bir an önce iptal edilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Mektupta kadına yönelik şiddetin azalmadığı aksine sözleşmenin yürürlüğe girmesiyle arttığına ilişkin verilere yer verildi.

“KADINA ŞİDDETİ AZALTMIYOR, ARTTIRIYOR!”
İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girdiği tarihin yıl dönümüne girildiğinin hatırlatıldığı mektupta, “Tam adı “Kadınlara Yönelik Şiddet Ve Ev İçi Şiddetin Önlemesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olmasına rağmen yürürlüğe girdiği ülkelerde kadına şiddeti azaltmak yerine aileyi dağıtıp, toplumu “çocuksuz birliktelik / partnerlik” modellerine yönlendiren bu sözleşmenin vakit kaybetmeden kaldırılmasını talep ediyoruz. Küresel sermaye tarafından fonlanan kurumlar hedefine ulaşmış, köklü bir projenin aparatı olarak işlev gören “Kadına Şiddet” söylemi gerçekliği çarpıtmayı başarmıştır. Oysa aile içi şiddeti düşürmek iddiası ile yürürlüğe konulan uygulamaların hayata geçirildiği ülkelerde şiddet düşmüyor, aksine artıyor!” ifadelerine yer verildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET AVRUPA’DA TAVAN YAPTI
Avrupa Birliği ülkelerindeki kadına yönelik şiddete ilişkin rakamlarına yer verilen mektup, şöyle devam etti: “Aile içi şiddetin en çok rastlandığı ülkelerin başında %52 ile Danimarka, %47 ile İsveç ve Finlandiya, %44’le Fransa geliyor. İsveç’in dünyanın en yüksek tecavüz oranına sahip ülkesi durumunda. Avrupa Birliği’ne (AB) bağlı ülkelerde ortalama her 20 kadından 1’i tecavüze uğruyor, her üç kadından biri, 15 yaşından itibaren fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalıyor. AB ‘de her yıl 15 yaş altı yaklaşık bin çocuk cinayete kurban gidiyor. Her 7 dakikada bir genç şiddet sonucu öldürülüyor. Aynı şekilde tüm dünyadaki çocuk istismarı görüntülerinin neredeyse yarısı Hollanda sitelerinden, %60’ı Avrupa’dan internete yükleniyor.
Doğu Avrupa’da 15 yaş üstü kızların %70’i şiddet veya cinsel tacize uğruyor.”

“2009’DA 171 KADIN ÖLDÜRÜLÜRKEN 2018’DE SAYI 440 OLDU”
Türkiye’nin hızla Avrupa ülkeleri gibi ailesiz bir topluma doğru sürüklendiği tehlikesine dikkat çekilen mektupta, “İstanbul Sözleşmesi ve aileyi bitiren diğer bileşenleri (CEDAW (Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Yok Edilmesi Sözleşmesi), 6284, Medeni kanundaki uygulamalar vs.) bizden önce uygulayan ülkelerin şu anda geldikleri nokta, sürüklendiğimiz yeri göstermesi açısından dikkatle değerlendirilmelidir. Türkiye’de de süreç, gidişatın aynı yöne olduğunun işaretini veriyor. 2009 da öldürülen kadın sayısı 171 iken, 2013’te 237, 2018’de 440 oldu. 2012 yılında kadınlardan gelen korunma talebi 44,461 iken, 2017 ‘de rakam 207.233 ‘e yükseldi. İstanbul Sözleşmesi imzalandıktan sonra kadına şiddet azalmadı. Aksine dikkat çekici bir artış gözlemleniyor. İstanbul Sözleşmesi’ne istinat edilerek yürürlüğe giren 6284 sayılı yasa, kadın kimliğinin erkeğe doğru kışkırtılması bakımından araçsal imkân sağlamıştır.” denildi.

“KONUŞARAK BARIŞMA İHTİMALİ ORTADAN KALDIRILDI”
Mektubun devamında şu ifadelere yer verildi: “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 istatistiklerine göre: Evlenen çiftlerin sayısı 2017 yılında 569 bin 459 iken 2018 yılında yüzde 2,9 azalarak 553 bin 202 oldu. Boşanan çiftlerin sayısı 2017 yılında 128 bin 411 iken, 2018 yılında yüzde 10,9 artarak 142 bin 448 oldu. Kadının beyanını esas alan hüküm, hukukun en temel ilkesini ayaklar altına almış, konuşarak barışma ihtimalini ortadan kaldırmış ve aile kurumunun parçalanma sürecini hızlandırmıştır.”

Türkiye Aile Meclisi’nden Cumhurbaşkanı’na açık mektup BU İFSAD PROJESİNE SON VERİN

“AİLE KURUMUMUZ ÇATIRDIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazılan mektupta eşcinselliğin yaygınlaştırılmak istendiğine de dikkat çekilerek “CEDAW (Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Yok Edilmesi Sözleşmesi) ve AİHS (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi) içeriğinde yer alan, ‘Toplumsal Cinsiyet’, ‘Cinsel Yönelim-Homoseksüalite’ ve ‘Geleneklerin Kökünün Kazınması’ gibi küresel hedefler, İstanbul Sözleşmesi sonrasında ete kemiğe bürünmeye başlamıştır.
Aile kurumumuz mevcut düzenlemeler sebebiyle çatırdamaktadır. Zira CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi, aile yapımızı ifsat ederek yıkmaya yönelik uygulanan bir ‘Truva Atı’ niteliğinde, milletin ahlâkını ve aile yapısını bozmak için çok sinsice hazırlanmış asrımızın en büyük bir yıkım projesidir!” uyarısında bulunuldu.

“YAPILAN YANLIŞLARA SAHİP ÇIKARAK ÜLKE BİR ŞEY KAZANMAZ”
“Bu milletin binlerce yıllık birikim, tecrübe ve en önemlisi değerlerinin problemlerimizi çözmeye yeteceğine inancımız tamdır.” denilen mektupta, “AK Parti iktidarının küresel emperyalizmin fonladığı projelere ihtiyatla yaklaşması gerekirken, kendisinden önce başlayan süreci sahiplenip devam ettirmesini anlamakta zorlanıyoruz. Tek Parti iktidarı döneminde bu milletin değerleriyle doku uyuşmazlığı olan kanunları Avrupa’dan bire bir çevirip yürürlüğe koyan anlayışa muhalefet ederek iktidara gelen AK Parti’nin, kadın ve aile politikalarında uyguladığı yöntem bağlamında CHP’den bir farkı olup olmadığının muhasebesini yapması gerektiğine inanıyoruz. Bürokratik mekanizmanın yönlendirmeleriyle yapılan yanlışlıklara sahip çıkmanın bu ülkeye kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Mevcut düzenlemelerin milletin değerleriyle uyuşmadığını, bu sebeple başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere bu bağlamda imzalanan uluslararası sözleşmelerin iptal edilmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Aile Meclisi’nden Cumhurbaşkanı’na açık mektup BU İFSAD PROJESİNE SON VERİN

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?
Türkiye ile birlikte, hali hazırda 13 ülkenin taraf, 25 ülkenin imzacı olduğu Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi) 1 Ağustos 2014 tarihi itibari ile yürürlüğe girdi. Sözleşmenin aileye yönelik içeriği ve eşcinsellikle ilgili kısımları birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkilere rağmen feminist kadın örgütlerinin desteğiyle yasalaştı. Yürürlüğe girdiği günden beri kadına yönelik şiddet ve boşanmalar da arttı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir