• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
YOLCU DEĞİL BİLETLER UÇTU!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol- DOĞRUHABER

Kurban Bayramını memleketlerinde geçirmek isteyenler bir ay önce bilet aramaya başladı. Bilet bulmakta zorluk çeken vatandaşlar var olan biletlerinde çok yüksek fiyatlara satılmasından şikâyet ediyor. Yolcular uçamıyor ama bilet fiyatları çoktan uçuşa geçti. Bazı illerde uçak seferlerinin de azaltıldığını belirten Tüketiciler Birliği Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Vatandaşlar bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı uçağa binemiyor. Otobüsler ise çok dolu. Kurban Bayramı öncesi tüketiciler mağdur ediliyor” dedi.

deniz

“UÇAĞA BİNMEK LÜKS OLDU”

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte şikayetlerin de arttığını belirten Deniz, “Öncelikle her ile bir havalimanı söyleminin şu süreçte başarılı olmadığını söylemek isterim. Vatandaşlar ucuz ve rahat bir şekilde uçakla yolculuk yapsın diye birçok ile havalimanı açıldı. Fakat geldiğimiz süreçte tüketiciler uçağa binemiyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız kur şokundan sonra bilet fiyatları anormal bir şekilde arttı. Artık uçağa binmek lüks oldu. Vatandaş bu konuda bizi arayıp şikayetlerde bulunuyor.” dedi.

“KİMSENİN VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYE HAKKI YOK”

Bazı illerde seferlerin azaltıldığını belirten Deniz şöyle devam etti: “Bilet fiyatlarının yüksek olmasının bir sebebi ise azaltılan sefer sayıları. Batman, Diyarbakır ve Erzurum’dan tüketiciler bize ulaşarak uçak sefer sayılarının düşürüldüğünü söylüyor. Biz THT’den ve diğer özel firmalardan yaz döneminde artan talepleri karşılamasını ve sefer sayılarının arttırılmasını talep ediyoruz. Kimsenin vatandaşı mağdur etmeye hakkı yok.”

“BİLETLER MAKUL FİYATLARA ÇEKİLMELİ”

Otobüs firmalarının da fırsatçılık yaptığına değinen Tüketiciler Birliği Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Uçak fiyatlarının pahalı olduğunu gören vatandaş bu kez otobüse yöneliyor ama durum orada da hiç iç açıcı değil. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’ya sefer düzenleyen firmalar artan talepleri fırsata çevirerek bilet fiyatlarında fahiş artışlara gitmiş. Ramazan Bayramı öncesi de bir zam yapılmış ardından zam geri alınmamıştı. Şimdi yine bayram öncesi fiyat artışları görüyoruz. Firmalar haklı olarak yakıt fiyatlarından şikayet ediyor ama yakıt fiyatları yatay seyrettiği veya düştüğü dönemde bile zam yapıldığını görüyoruz. Ayrıca doların artışından sonra otobüs firmalarında kalite düşüşü de gözlemliyoruz. Gerek sefer sırasında yapılan ikramlar gerekse de mola yerlerinin değiştirilmesi tüketicinin tepkisini çekiyor. Bilet fiyatları makul bir fiyata çekilerek fırsatçılığa son verilmeli. Ayrıca ek seferlerle vatandaşların talepleri karşılanmalı.” ifadelerini kullandı.

VAN VE ERZURUM UÇAK SEFERLERİ MECLİS GÜNDEMİNE GİRDİ

Van ve Erzurum’da sefer sayılarının azaltılması vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Bilet bulamamaktan şikayet eden vatandaşlar çözümü milletvekillerine ulaşmakta buldu. AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, “Kamuoyunun da son günlerde takip ettiği üzere Van uçak sefer sayısının azalması ve bilet fiyatlarının yüksekliği gündemde sıkça yer almaya devam ediyor. Farklı bir çok kesimden ve vatandaşlardan gelen bu şikayet ilk günden bu yana gündemimizde yer alan ve yakından ilgilendiğimiz en önemli günden maddelerinden birisi yer alıyor. Konuyla ilgili girişimlerimiz sürmekte olup kamuoyunun bilmesi gerektiği mevcut durumu da paylaşmak isterim” dedi. Boeing firmasının uçakları bakıma almasıyla THY’nin 24 uçağının da bakıma alındığını belirten Gülaçar, “Ülke genelinde sefer sayılarında bir problem yaşanıyor. Yaz aylarında artan talepler de havayolu şirketlerinin işini biraz daha zorlaştırdı. Biz Van uçuşlarına öncelik verilmesi ile ilgili talebimizi ilettik.” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli’de Erzurumluların taleplerini TBMM'ye taşımıştı. Cinisli, “Erzurum büyük bir ulaşım sorunu ile karşı karşıya. Son derece az sayıya indirilen uçak seferleri nedeniyle biletler, çevre illere göre hem çok pahalı hem de sefer saatleri ve sayıları uygunsuzdur. Bu durumun derhal düzeltilmesini talep ediyoruz.” diyerek vatandaşın sorunlarını dile getirmişti.

BATMANLILAR SEFER SAYILARINI PROTESTO ETTİ

Batman'dan diğer illere uçuş seferlerinin az olmasından dolayı bir araya gelen Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) üyeleri basın açıklaması yaparak sefer sayılarının arttırılmasını talep etti. Açıklamalarda bulunan BATSO Başkanı Demir, "Daha önce Batman'dan İstanbul ve Ankara'ya uçak seferlerimiz yeterliydi. Ama son aylarda, Batman'dan Ankara'ya 1, Batman'dan-İstanbul'a 2 ve zaman zaman günde 3 sefer yapılmaya başlandı. 600 bin nüfuslu bir ile bu reva görülecek bir şey değildir. Tabi sadece Batman'ın nüfusu 600 binde kalmıyor. Batman Havalimanı'nı kullanan 1 milyona yaklaşan nüfus vardır. Bu haklı çağrımıza başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanımız, Türk Hava Yolları Genel Müdürümüz sesimizi duyacağından ve Batman uçak seferlerini arttıracağından hiçbir şüphem yoktur. " dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir