• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Gelen tepkiler üzerine CHP'li Soyer özür diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turizm sektörünün çatı örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bitlis hakkında sarf ettiği küçümseyici sözlerine gelen yoğun tepkiler üzerine özrünü beyan etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir'in turizmdeki potansiyelinin kullanılamadığı hususuna dikkat çekmek isterken, alakasız ve küçümseyici bir şekilde sarf ettiği "Bitlis'te yaşıyormuşuz gibi yaşadık!" sözlerinin yanlış algılandığını savundu.

Soyer, sarf ettiği sözlerden dolayı Bitlis ve Sivas halkından özür diledi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Soyer, Bitlis ve Sivas illerini, İzmir kadar sevdiğini vurgulayarak, sözlerinde hakaret etmek istemediğini belirtti.

Açıklamasında Soyer, "Sevgili Bitlisli, Sivaslı dostlarım. Türkiye'nin her ilinin, her yöresinin ayrı ayrı değerli ve benzersiz olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Her ilimiz, kendi kadim doğal değerleri esas alınarak ve onları ön plana çıkartarak yönetilmeli ve tanıtılmalı. İzmir'in turizm potansiyeliyle ilgili kurduğum cümle, ilimizin değerlerini anlatmakta ne denli yetersiz kaldığımıza dair bir öz eleştiriydi. Bitlis gibi, Sivas gibi İzmir'in olanaklarına sahip olmayan ve bütün zorluklara rağmen ileri gitmek için çabalayan kentlere göre çok daha avantajlıyken bunlar yokmuş gibi yaşamasına dair bir öz eleştiri yapmıştım." dedi.

Açıklamasının devamında Bitlis'in tarih ve doğasına hayran kaldığını dile getiren Soyer, şunları söyledi:

"Kaldı ki özellikle Ahlat ve Adilcevaz'a defalarca gitmiş, 'Sakin Şehir' olmaları için mücadele etmiş biri olarak, insanlarına, kültürüne, doğasına hayran olduğum bu şehre tepeden bakan, küçümseyen bir ifade kullanmam söz konusu olamaz. Yanlış anlaşılmış olmak nedeniyle çok üzgünüm. Asla aklımdan geçmeyen bu yanlış anlaşılmış olmak nedeniyle sizleri incittiysem lütfen kusuruma bakmayın. Bir kentti başka kentlerle kıyaslamak ve farklı değerleri birbiriyle karşılaştırmak asla onayladığım bir yaklaşım değil. Sivas'ımızı, Bitlis'imizi ve Türkiye'nin her bir köşesini tıpkı İzmir gibi seviyor ve aynı derecede değerli görüyorum. Konunun açıklığa kavuşması için bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim. Saygılarımla."

Tunç Soyer'in, Bitlis hakkındaki açıklamasına Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül başta olmak üzere, birçok sosyal ve görsel medya kullanıcısı tepki göstermiş, Soyer'i Bitlis halkından özür dilemeye davet etmişlerdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir