• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2246.716
  • ...
"Çağın hastalıklara karşı birlikte mücadele etmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Günlüoğlu beraberinde başkan yardımcısı Abdulselam Yılmaz ile  Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret ederek  bağımlılıkla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çağın en büyük hastalığının uyuşturucu, alkol, sigara ve sosyal medya bağımlılığı olduğuna dikkat çeken Günlüoğlu, bu sorunlarla mücadele de sadece toplumların bir kısmını değil, herkesi ve her kesimi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

"Bağımlılıklara hep birlikte karşı durmamız gerekir"

Dünyanın gündeminde var olan ama özellikle de Türkiye'de ve bölgemizde her geçen gün büyüyen sıkıntılı konuların başında madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığının geldiğine işaret eden Günlüoğlu, dünyadaki teknolojik gelişmelerin haberleşmeyi, iletişimi, ulaşımı artırdıkça maalesef bağımlılıkları da aynı paralellikte arttırdığını belirtti.

Günlüoğlu, "Uyuşturucu illeti internet üstünden hem de ulaşım imkânlarıyla temini daha kolay hale gelmiş, geliyor. Uyuşturucu, alkol, sigara, sosyal medya bağımlılığı çağımızın en büyük hastalığı ve bağımlılığı olmakla birlikte bu sorunlarla mücadele sadece toplumların bir kısmını değil, herkesi ve her kesimi de yakından ilgilendiriyor." dedi.

Alkol, madde ve uyuşturucu kullanım yaşının özellikle de çocukları kapsayacak şekilde alanını hızlı bir şekilde genişlettiğine dikkat çeken Günlüoğlu, "Bir diğer tarafta artık her bireyin mutlaka bir veya birden fazla sosyal medya hesabı var ve bu hesaplar üzerinden oturdukları yerden saatlerce hareketsiz bir şekilde hem sağlıklarını hiçe sayıyor, hem de vakit israfında bulunmuş oluyorlar. Dikkat çekmeye çalıştığımız bu bağımlılıklarla ilgili mücadelede salt bizim mücadelemiz yetmiyor. Bugünümüze, yarınımıza ve özellikle gençliğimize tehdit oluşturup mücadele edilmesi gereken bu bağımlılıklarla ferdi hayatımızı, aile hayatımızı ve yine toplum hayatımızı olumsuz bir şekilde etkilemekte olduğu için hep birlikte dayanışma içerisinde karşı durmamız, toplumun dikkatini bu bağımlılıklara mücadele edecek şekilde kanalize etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Madde bağımlılığının, asayiş olaylarına yol açtığı gibi engellenemediği takdirde gasp ve hırsızlık yollarına, aile içi cinayetlere kadar vardığına kaydeden Günlüoğlu, "Bunu temin edecek para bulamayan bağımlılar, annesinden, babasından alamadığı zaman bu gibi yollara başvurabiliyorlar. Ekonomik sıkıntılar ile sosyal sıkıntıları da katarsak, gerçekten büyük bir problem olarak hayatımızın her alanını olumsuz bir şekilde etkiliyor." diye belirtti.

Günlüoğlu, yaptıkları çalışmalarda kendilerini yalnız bırakmayan başta Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olmak üzere bütün gazetecilere teşekkür etti.

"İlgili kurumlar Yeşilay'ın çalışmalarına destek olmalıdır"

Mardin Yeşilay Derneği'nin Mardin'de artan madde bağımlılığı ve sigara kullanımının önüne geçmek için çok önemli bir işlev yerine getirdiğine işaret eden Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdülkadir Üründü, gönüllülük esasına dayalı, insanların daha sağlıklı bir yaşam kalitesi içerisinde yaşlanmaları için verilen gayretin taktire şayan olduğunu kaydetti.
Üründü, "Yeşilay Cemiyeti, toplum sağlığı ve sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek için çok önemli çalışmalarda bulunuyor. Mardin Yeşilay Derneğimizin bu anlamda Mardin ve ilçelerinde aktif bir çalışma alanı içerisinde olduğunu görmek, biz basın mensuplarının da yapılan bu gayretli çalışmalara katkıda bulunmak gibi bir yükümlülük getiriyor bizlere. Özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda gençlerimizde farkındalık oluşturma, toplumda genel bir farkındalık oluşturma noktasında çok yararlı çalışmalar yürütüldüğünü ilgiyle takip ediyoruz. Bu çalışmaları haberleştirerek, daha geniş bir alana toplumu haberdar etmeye çalışıyoruz. Gazeteciler olarak bizler, Yeşilay'ın yaptığı çalışmalara Mardin'de ilgili bütün kurumların katılımı ve desteğiyle bu alanlarda çok daha yararlı çalışmaların yapılabileceğine inanıyorum. Özellikle eğitim kurumlarında, sağlık kurumlarında başta olmak üzere ilgili kurumların Mardin Yeşilay Derneği'nin çalışmalarına paydaş olup, saha çalışmalarına koordinasyon içerisinde birlikte hareket etmeye davet ediyorum." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir