• DOLAR 32.336
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2240.402
  • ...
Kakalak böceği nasıl yok edilir? Trabzon'da kakalak böceği istilası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kapalı mekânlarda en sık rastlanan hamam böceği türlerinden olan ‘kakalak böceği nasıl yok edilir?’ sorusunun yanıtı sayfamızda yer alıyor. Bu tarz bir problemle karşılaşırsanız, mutlaka ama mutlaka sıvı ilaçlama yönteminin tercih edilmesi öneriliyor. Ancak bu ilaçlamanın da uzman ekip tarafından yapılması elzemdir. Peki kakalak böceği nasıl yok edilir? İşte aradıklarınız…

KAKALAK BÖCEĞİ NASIL YOK EDİLİR?

Kakalak böceğinden kurtulmak için ilaçların ve ilgili firmanın Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekir. Uzmanlar tarafından yapılacak ilaçlama ile Kakalak böceğinden kurtulma şansınız vardır. Kakalak böcekleri hamam böcekleri ile aynı özellikleri taşıyor. Sarımsı ve kahverengi renkleri olan Kakalak böceği sert kabukludur. Bundan ötürü de zor ölür. Kakalak böcekleri ilaçlama yapılmadan yok edilmesi mümkün olmayan bir haşere türüdür.

HASTALIK BULAŞTIRIR MI?

Pis ortamları seven bu haşere mikroplu bir böcek olan Kakalak böceği, insanların yemediği ve yediği her madde ile beslenir. Geceleri aktif bir biçimde gezen Kakalak böceği gündüzleri de dinlenir. Yiyeceğin ve sıcağın bol bir biçimde görüldüğü kabalaklar, lavabo diplerinde, banyoda, mutfakta sıklıkla rastlanır. İnsanlara birbirinde farklı hastalıkları bulaştıran bu zararlılardır. Bulaşıcı hastalıkların başında mantar rahatsızlığı, alerjik reaksiyonlar, atrax, gıda zehirlenmesi, dizanteri, pnomoni, grip, verem ve astım gelir.

JEL VEYA SIVI İLAÇLARI TERCİH EDİN

Kakalak böceği için jel veya sıvı ilaçlar kullanılmalıdır. İlaçlama uygulaması kapalı ve açık olan her alanda gerçekleştirilir. İlaçlama için bakanlık tarafından onay alan firmaların tercih edilmesi önemlidir. Amatör bir biçimde yapılacak olan mücadeleler bu haşereleri yok olmasını sağlamayacağı gibi maddi zararlarında ortaya çıkmasına neden olur.

TRABZON'UN EN İŞLEK CADDESİNİ KAKALAKLAR BASTI

Trabzon’un Ortahisar ilçesinin en işlek caddeleri arasında yer alan Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan bir bankanın kazan dairesinde böcek ve haşerelere karşı ilaçlama yapıldı. İlaçlamanın etkisiyle, halk arasında ‘kalorifer böceği’ olarak bilinen ve hamam böceğinin bir türü olan yüzlerce ‘Kakalak’ bankanın önündeki rögar kapaklarından ve mazgallardan kaçmaya çalışınca cadde ve çevresindeki iş yerlerini bir anda sardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir