• DOLAR 32.339
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2247.999
  • ...
​Aileyi yıkan yasalar İstanbul’da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Sözleşmesi, CEDAW, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği gibi uygulamaların kalması için uzun sürerdir uğraş veren Türkiye Aile Meclisi, yaptığı basın açıklamaları ve protesto gösterilerine bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık bin 200 STK’nın desteğiyle Türkiye genelinde basın açıklamaları yapan Türkiye Aile Meclisi, ikindi namazının ardından Fatih Camisinde bir protesto gösterisi düzenledi.

Birçok farklı STK temsilcisi, akademisyen, yazar ve HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kollarının katılımıyla düzenlenen protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda, fıtrata aykırı olan CEDAW, İstanbul Sözleşmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ gibi uygulamaların insanlık ve geleceğimiz için bir tehdit olduğu ifade edildi.

Yapılan protesto gösterisinde konuşan Gazeteci-Yazar Ramazan Kayan, “Tarih boyunca yeryüzünde aile sınavımız tüm ciddiyetiyle devam ediyor. Özellikle sağlam temel hedeflerden birisi de nesil emniyetidir.” dedi.

“Kültürel ve ideolojik savaşlarla aileyi tehdit ediyorlar”

Kayan, “İslam, nesli tehdit eden tüm girişimlere, operasyonlara, işgallere şiddetle karşı çıkar. Nesil emniyeti İslam’ın temel maslahatlarından biridir. Özellikle aile bu açıdan bizim için çok önemlidir. Aile, Allah’ın (Celle Celalüh) ayetlerindendir. Bu ayeti iyi okumamız ve korumamız gerekiyor. Bugün yeryüzünde tarih boyunca Müslüman aileye yönelik savaşlar süregelmiştir. Özellikle emperyalist güçler Müslüman aileyi parçalamak için amansız saldırılarını sürdürüyorlar. Ancak savaşlarla mazlum coğrafyalarda aileyi parçalama imkânı bulamayanlar kültürel ve ideolojik savaşlarla aileyi tehdit ediyorlar. Bu işin farkında olan aydınlarımız, entellektüellerimiz, STK’larımız haklı tepkilerini duyuruyorlar. Umarım Ankara bu sesi duyacak, bu mesajı alacaktır. Nesillerimizi koruma hassasiyetini gösteren tüm duyarlı kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. Bu ses mutlaka yankı bulacaktır. ”şeklinde konuştu.

“Çözüm İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesidir”

“İstanbul Sözleşmesi içselleştiremediğimiz ve asla içselleştiremeyeceğimiz bir meseledir. ”diyen HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, “Sözleşme İstanbul’da ilan edildi. Fakat İstanbul’u şekillendiren medeniyetten tamamen uzaktır. Bizimle çok yabancı olan ve tamamen liberal sosyalist zihniyetin hâkim olduğu bir sözleşmedir. Biz bu sapık zihniyeti kınadığımız takdirde ayrımcılık adı altında yasaklanıyor, müdahale ediliyor, kişisel hayata müdahale sonucunda cezalandırılıyoruz. Çözüm İstanbul sözleşmesinin feshedilmesidir. ”dedi.

“Anneliği istihdam olarak görmeliyiz”

Aile Meclisi Başkanı Âdem Çevik ise, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Zeynep Ölmezoğlu isimli bir hâkim TBMM ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği’ komisyonuna sunduğu raporda 2018 yılında 358 bin uzaklaştırmanın verildiğini söylüyor. Sadece nisan ayında 92 bin kişiye uzaklaştırma verildi. Bunlar canlı bomba. Bu canlı bombalara dur demek için İstanbul Sözleşmesini feshetmek gerekiyor. 358 bin canlı bombadan söz ediyoruz. Bir insan kendisini, çocuğunu, kayınvalidesini, hanımını neden öldürür? Cinnet geçiriyorlar. Evliliği teşvik etmek, kolaylaştırmak gerekiyor. Aile Bakanlığımız istihdamdan bahsediyor. En büyük teşviki anneye vermek gerekir. Anne iş adamı, esnaf yetiştiriyor. Anne toplumu yetiştiriyor. Anneliği istihdam olarak görmeliyiz.”(Nizamettin Aşkın-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir