• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Nazilerin füzesi de varmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İtalya'nın kuzeyinde Neo-Nazi gruplara yönelik operasyonda, aralarında bir füze ve otomatik tüfeklerin de bulunduğu çok sayıda silah ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

İtalya'nın kuzeyindeki Turin şehrinde, Neo-Nazi yanlısı olduğu belirtilen 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin 2001 yılında, aşırı sağcı Forza Nuova (Yeni Güç) Partisi'nden Senato'ya aday olan eski gümrük müfettişi Fabio Del Bergiolo olduğu belirtildi.

Forli Havaalanı yakınlarındaki bir otelde gözaltına alınan diğer iki kişinin ise 42 yaşındaki İsviçre vatandaşı Alessandro Monti ile 51 yaşındaki İtalyan Fabio Bernardi olduğu öğrenildi.

Del Bergiolo’nun Milano'nun kuzeybatısındaki Gallarate şehrindeki evinde, bir füze, 9 saldırı tüfeği, yaklaşık 30 av tüfeği, tabanca ve cephane bulunduğu duyuruldu. Ayrıca çok sayıda Nazi sembolü olan 'svastika' işlemeli antikanın da ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen füzenin Fransız yapımı olduğu ve gözaltına alınan diğer 2 şüphelinin bu füzeyi hangarda sakladıkları ve 470 bin Euro karşılığında satmaya çalıştıkları bildirildi.

Ayrıca, polis, doğu Ukrayna'daki Rus destekli isyanda yer alan İtalyanlarla ilgili daha önceki bir soruşturma kapsamında bu bulgulara ulaştığını duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir