• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
"Sulama kanallarının etrafı tel veya bariyerlerle kapatılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da her yıl can kayıplarına neden olan sulama kanallarında gerekli tedbirlerin alınmaması tepkilere neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Batman’ın Çamlıtepe Mahallesi’nde bir çocuğun düşerek hayatını kaybetmesi üzerine tekrar gündeme gelen sulama kanalları, alınmayan tedbirler nedeniyle tepkilere neden oluyor.

Şehir merkezi içinden geçen ve etrafında tel örgüler olmadığı için tehlike saçan sulama kanalları konusunda gereken önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, yetkililere seslendi.

Güneş, "Yaz mevsiminde sıcakların artmasıyla sıcaklardan bunalan halk serinlemek için su kanallarına giriyorlar. Birkaç gün önce bir çocuğun kanala düşerek hayatını kaybettiği bilgisini aldık. Kanala düşüp boğularak hayatını kaybeden çocuk herhangi bir önlemin olmadığını gözler önüne seriyor." dedi.

Güneş, "Yetkililerden bir an evvel tedbir alınmasını istiyoruz. Kanalın tel veya bariyerlerle tüm etrafının kapatılmasını istiyoruz. Şehir merkezinden geçen kanal açık ve isteyen herkes girebilecek vaziyettedir. Kanalın etrafında suyun bulunduğu zamanlarda tedbir olarak ayrıca bekçilerin bulundurulması gerekir. Başka canların yanmaması adına, başka ailelerin ocağına ateş düşmemesi adına bir an evvel önlemlerin alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir