• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Bebekler için tehlikeli 10 ev eşyası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bebekler için tehlikeli 10 ev eşyası

Bebekler için daha güvenli olması için evinizi düzenlemenin birçok yolu vardır. Ama önce dikkat etmeniz gereken gizli tehlikeleri bilmek zorundasınız.

İşte bebekler için tehlikeli olan günlük ev eşyaları.

 

Elektrik prizleri

Elektrik prizleri bebeklerin emeklemeye başladıkları andan itibaren çok tehlikelidir. Doğası gereği meraklı olan bebekler, prizden akan elektrik akımının farkında değillerdir ve sıkıca tükürük kaplı parmaklarını ya da etraflarına koyan daha küçük, minik metal nesneleri yapıştırmaya çalışırlar. Bu hareket, elektrik çarpmasına, ikinci veya üçüncü derece yanıklara veya daha da kötüsü bir ölüme neden olabilir.

Bunun olmasını önlemek için kullanılmayan tüm prizleri kapatmak için plastik soket kapaklarını kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, cihazlara bağlı kabloları da erişemeyecekleri bir yerde tutmalısınız.

Sabitlenmemiş dolaplar

Dolaplar, bebeklerin ilgisini her zaman çekmiştir. Çekmecelerle oynamayı, dolaplara tırmanmayı seven bebekleriniz için alacağınız en büyük önlem; dolaplarınızı duvara ve yere sabitlemektir.

Düz ekran televizyonlar

Televizyon setleri çocuklar için her zaman bir risk oluşturmuştur. Televizyona yakından bakarlarsa gözlerine zarar verebilirler ve kablolar büyük bir elektrik tehlikesi saçar.

Bugün, çoğu insan düz ekran televizyonlara sahip. Daha ince, daha hafif TV'lerin daha az tehlikeli olacağını düşünüyorsunuz ama bu doğru değil. İnce tabanı nedeniyle, küçük çocuklardan daha ağır olan düz ekranların devrilmesi daha kolaydır. TV'niz duvara yanlış monte edilmişse, düşmesi durumunda çocuğa zarar verebilir.

 

Küvetler

Bir bebeği asla suya yakın bir yerde bırakmamanız gerekir. Bu özellikle banyo küvetleri için geçerlidir. Özellikle de beş yaşın altındakiler için dikkatli olmalısınız. Çocuğunuzun ne kadar olgun göründüğü veya banyo yapmaktan ne kadar keyif aldıkları önemli değildir, onları asla gözetimsiz bırakmayın.

Ne yazık ki, bazı ebeveynler veya bakıcılar banyo zamanı geldiğinde çok kayıtsızdır. Banyo zamanını birkaç dakika dinlenmek veya telefonlarını kontrol etmek için bir zaman olarak görebilirler. Veya, süslü banyo oturaklarına çok fazla güvenebilirler. Ancak hiçbir ürün yetişkin denetiminin yerini alamaz.

Çamaşır makinesi

Her nedense, küçük çocuklar çamaşır makinelerini oyun alanı olarak görüyorlar. Kıyafetlerini döndüren ve komik sesler çıkaran harika şeyler gibi görünüyorlar. Bu yüzden birçok çocuk, eğlenceli bir zaman geçireceğini düşünerek çamaşır makinelerinin içine giriyor ve bu vakaların çoğu ciddi şekilde yaralanmalarla ve bazı durumlarda ölümle sonuçlanıyor.

Çocuklara, çamaşır makinelerinin oyuncak olmadığını öğretmek önemlidir. Ve hiçbir zaman, hiçbir koşulda yanlarına yaklaşmamalı veya içine girmemelidir.

Temizlik ürünleri

Çocuklar her şeyi ağızlarına sokmakla bilinirler. Yemek, yemek olmayan, farketmez. Eğer onlar için ilginç görünüyorsa, tatmaya çalışacaklar. Bu, dünyayı öğrenmeleri ve keşfetmelerinin doğal bir parçasıdır, ancak onların zarar görmesine neden olabilir.

Bu nedenle temizlik ürünleri bebekler ve çocuklar için en tehlikeli ev eşyalarından biridir. Yutulursa öldürücü olabilecek güçlü kimyasallarla doludurlar. Ayrıca aşındırıcı veya yanıcı olabilirler. Ve bazıları meyve suyundan veya diğer içeceklerden ayırt etmeyi zorlaştıran, özellikle çocuklar için çekici olan kaplarda bulunur. Temizlik ürünlerinizi, çocuklarınızın hakkında hiçbir şey bilmediği bir yerde, yüksek ve kilitli tuttuğunuzdan emin olun.

Madeni para

Yukarıda söylediğimiz gibi, bebekler buldukları şeyleri ağızlarına koymaya bayılır. Bebekler parlak nesneleri severler ve madeni paralar özellikle onlar için caziptir.

Belirgin boğulma tehlikesi dışında, madeni paralar ayrıca sindirim sistemi için iyi olmayan metallerle de doludur. Madeni paraların günlük hayatta kullandığımız en kirli şeylerden biri olduğundan sanırım bahsetmeye gerek yok. Bebeğinizi güvende tutun ve madeni paraları erişemeyecekleri bir yerde saklayın.

İlaçlar

Evlerin çoğu çeşit çeşit ilaçla dolu. Bu, sıradan bir ağrı kesici gibi tezgahın üzerinde bir şey veya herhangi bir hastalık için reçeteli ilaç olabilir. Bu nedenle meraklı çocukların güçlü ilaçlara aşırı dozda maruz kalmaları kolaydır. Ve bir çocuğun küçük boy ve gelişmemiş sindirim sistemi göz önüne alındığında, aşırı doza maruz kalması daha kolaydır.

İlaçları bir ecza dolabında saklamak yetmiyor, çocukların erişemeyeceği kilitli bir kutuda tutmalısınız.

 

Merdivenler

Her yıl yalnızca binlerce insan merdivenden düştükleri için ölüyor. Ölümlerin çoğu, düşmeden sonra devam eden beyin ve kafa yaralanmalarından kaynaklanmaktadır. Merdivenler özellikle bebekler ve küçük çocuklar için tehlikelidir, çünkü henüz bacaklarında tam olarak kontrole sahip değillerdir. Bazıları hala emekleme / keşif aşamasında, bazıları sadece yürümeyi öğreniyor, yürüyebilenler de henüz profesyonel değil.

Merdiven girişlerini kapatmak ve bebek kilitleri kullanmak önemlidir. Bir bebeğin kilidi açması ve düşmesi neredeyse imkansızdır, bu da bebeğiniz hakkında endişelenmek için daha az, onları sevmek için daha fazla zaman harcayabileceğiniz anlamına gelir.

Panjurlar

Panjurlar zararsız bir ev eşyası gibi görünebilir, ancak bir çocuğun panjurdaki iplerle boğulma tehlikesi yaşayacağı nedeniyle aslında en ölümcül olanlardan biridir. Her yıl binlerce çocuk ip nedeniyle boğulma tehlikesinden dolayı acil servislere götürülüyor ve bu çocukların bazıları ne yazık ki hayatta kalamıyor.

Güneşlikler hemen hemen her modern evde bulunduğundan, çocuğunuzu güvende tutmak için çaresiz hissedebilirsiniz. Temel olarak kablonun kullanılmayan, asılı kısmını saran bir aparat satın alabilirsiniz. Veya ipleri tamamen kesebilirsiniz, perdelerin bu şekilde kullanışlı olmadığını düşünebilirsiniz ama en azından içiniz huzurlu ve çocuğunuz güvende olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir