• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
BAHREYN FİLİSTİN’İN DOSTUYMUŞ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasan Sabaz / Haber-Yorum

Arap dünyasında Siyonist terör çetesi ile ilişkiler geliştirilirken buna getirilen yorumlar insana saç baş yolduruyor.

Yıllardır süren işgal, ilhak ve yerleşim yerleri projeleri bir yana katledilen on binlerce sivil insan, özellikle Körfez basınının hiç dikkatlerini çekmediği gibi olayları çarpıtmada da son derece acemice yorumlarda bulunuyorlar.

Filistin’in tümüyle ortadan kaldırılması, işgalin meşrulaştırılması, Mescid-i Aksa ve çevresinin israil’e bırakılması anlamına gelen “Yüzyılın ihaneti” projesinin çalıştay aşamasına ev sahipliği yapmasına rağmen, Bahreyn kralına bağlı gazeteciler Filistin davasının yanında olduklarını iddia edebiliyorlar.

Şemsan bin Abdullah Menai adında Bahreynli bir gazeteci Şarkul Awsat’ta yayınlanan yazısında şunları yazdı:

“Bahreyn,  Filistin davasını her zaman kendi davası olarak görmüştür. Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al-Halife her konuşmasında ve kutlamada bu ilkeli tutumu dile getirmiştir. Bahreyn’in bu ilkeli tutumu, Filistin davasına ve halkına yönelik rolü, hükümet ve halk olarak verdiği destek hiçbir şekilde sarsılmamıştır.

Hamas ve İslami Cihat gibi bazı Filistinli siyasi hareketlerdeki Filistinlilere gelince; Bahreyn liderliği ve halkına yönelik düşmanca tavırları doğrusu bizleri hiç şaşırtmadı. Çünkü onlar, bilhassa da Müslüman Kardeşler’in en yüksek mürşidi Erdoğan’dan emir alan Hamas Hareketi, İran rejiminin istediği gibi hareket ettirdiği kollarıdır.”

Aşağıya üç farklı tarihte Bahreyn Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaları alıyorum. Yukarıdaki alıntı ile karşılaştırabilirsiniz. 

“Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed el Halife, bugün Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "İran bölgedeki statükoyu ihlal, diğer ülkeleri işgal ettiği sürece bölgedeki her ülke- buna İsrail de dahil tehlike kaynaklarını yok ederek kendini savunma hakkına sahiptir" ifadeleriyle İsrail'in Suriye'ye yönelik operasyonlarının haklı olduğunu savundu.” (10 Mayıs 2018)

“Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, Avustralya’nın Kudüs'ün batısını İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını desteklerken, Arap Birliği’nin tepkisini eleştirdi.” (16 Aralık 2018)

 “Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, İsrail'in varlığını sürdürmesi gereken bir ülke olduğuna inandıklarını ve İsrail ile barış istediklerini söyledi.” (26 Haziran 2019)

Şimdi…

İsrail’in işgalci olduğunda bir şüphe olmadığına,

Milyonlarca Filistinlinin uzun zamandır toprakları işgal edildiği için mülteci durumunda olduğuna,

Siyonist çetenin insani ve ahlaki hiçbir değere bağlı olmadığına, uluslararası hiçbir kuralı kabul etmediğine, yasaklı bombalar kullandığına, sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirdiğinin uluslararası kurumlarca da belgelendiğine göre, 

Bahreyn Dışişlerinin açıklamalarının İsrail Dışişlerinin açıklamalarından bir farkı olmadığına göre…

Bu zorlamanın, bu ilkokul seviyesindeki müsamerenin, bu maskeli balonun, bu kokuşmuşluğun, bu çürümüşlüğün izahı böyle olmaz!

Şemsan bin Abdullah bu işe devam etme niyetindeyse daha ciddi bir eğitimden geçmesi gerekir. Çünkü ihanet ve uşaklığın bu derece sırıttığı bir dönem olmadığı kanaatindeyim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir