• DOLAR 32.169
  • EURO 35.079
  • ALTIN 2470.629
  • ...
Yağmur Altında Açlık Grevi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Dükkânlarının bulunduğu Yüreğir Sebze Halinin, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından `Hal` olarak tescil edilmemesi üzerine hal esnafı tarafından başlatılan açlık grevi, 6. gününde şiddetli yağan yağmur altında devam ediyor.


Sağanak yağışa rağmen açlık grevi yaptıkları Abidin Dino Sanat Parkından ayrılmayan esnaf, üzerlerine örttükleri naylon muşambanın altında eylemlerini sürdürüyor.


Muşamba İçinde Yerde Yatıyorlar
Sürdürdükleri açlık grevi hakkında İlke Haber Ajansına konuşan Yüreğir Hal Esnafı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hadi Altınyüzük, \"Bu gün grevimizin altıncı günü. Bu sorunumuzun biran önce çözülmesini istiyoruz. Bu insanlar yağmur altında naylon muşambalar içerisinde yerde yatıyorlar. Yazıktır, günahtır\" dedi.


19 Sene Önce Verilmiş Bir Hak Var
\"Sonuçta bu esnafa 19 sene önce verilmiş bir hak var\" diyen Altınyüzük, \"Yani 19 sene önce burayı bana Hal diye satmışsın. İşletmişsin, benden kiramı, rüsumunu, her şeyini almışsın. Yeni çıkan yasa şöyle diyor. Türkiye genelindeki bütün haller, Bakanlıkta tescil edilecek. Burada iki tane hal var. Vedat Dalokay Sebze Hali tescil edilmiş, Yüreğir Sebze Hali tescil edilmemiş. Bu işin içinde bir art niyet olduğunu düşünüyoruz. Çünkü siyasiler sorun çözer, sorun üretmez\" diye konuştu.


Yetkililer Bu Soruna El Atsınlar
Açlık grevi sürdüren 38 esnaftan ikisinin çıkan sağlık sorunlarından dolayı dün Hastaneye sevk edildiğini söyleyen Altınyüzük; \"Dün rahatsızlanan arkadaşlarımızın şu an sağlık durumları iyi. Ama burada kalp rahatsızlığı olan, böbrek rahatsızlığı olan, mide rahatsızlığı olan arkadaşlarımız var. Malum kış mevsimindeyiz. Gördüğünüz gibi insanlar yağmurda çadırın altında yerlerde yatıyor. Kendi ekmekleri için bunu yapıyorlar. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz, zaten bu sorun çözülürse bu esnafı bir dakika burada tutamazsınız. Bütün Adana milletvekillerine, Vali beye, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz beye, istirham ediyorum. Bu olaya el atsınlar. Bu insanların mağduriyetini gidersinler\" dedi.


Açlık grevi yapan esnaf ise, 19 yıldır evlerine ekmek götürdükleri halin tescil edilmesinden başka bir istekleri olmadığını belirterek, \"Yağmur altında 6 gündür açlık grevindeyiz. Bu sorunumuzun bir önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz. Üzerimize yağmur yağıyor, sorunumuzu gören yok\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir