• DOLAR 32.38
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2400.823
  • ...
`Devlet Hastanelerinin Amacı Vatandaşlara Hizmet Etmektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Bölge Devlet Hastanesine bir ay önce atanan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr.Faruk Günak, İLKHA`ya açıklamalarda bulundu.
 
Dr.Günak, Batman`a hizmet etmek ve hastanelerdeki sorunları gidermek için çalıştıklarını belirterek vatandaşların sağlık açısından sıkıntılarını ellerinden geldiğince gidermeye çalıştıklarını ifade etti.
 
Sağlık Konusundaki Sorunları Bakanlığa Taşıyoruz
Yaklaşık bir aydır göreve başladığını ve Batman merkez ve ilçelerdeki hastaneleri gezdiğini dile getiren Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr.Faruk Günak "3 defa Kozluk`a gittim. Kozluk`taki hastane yeni olmasına rağmen biraz işletimsel problemleri var. O sorunları nasıl gidereceğiz diye yerinde görmek istedik. Bir de Ağız Diş Hastanesi şuan da uygun olmayan bir ortamda hizmet veriyor ve onu da Kozluk Devlet Hastanesi`nin içine taşımak ve hastane sorunlarını gidermek için oralara gittik. Bir de Sason, Gercüş hastaneleri de var, onlar eski hastanelerdir ama yıkıp dökmeye gelen hastaneler değil. Gercüş`e yeni blok şeklinde genel olarak hastane yapılacak. Bu sorunları bakanlığa götürdük ve yeni bir ortamda daha iyi bir hizmet vermek amacıyla elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.
 
Batman Sağlık Açısından Çok Şanslı
Batman`daki yeni açılan Ağız Diş Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine 4-5 defa gittiğini söyleyen Günak, "Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapıyoruz. Ama Ağız Diş Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile ilgili çalışmalarımız var ve en yakın zamanda inşallah onları da hayata geçireceğiz. Sağlık konusunda buralar şanslı ve en uzak ilçelerimiz dahi 60 km. bize uzak. En kötü hastane dahi en geç bir saatte hastayı buraya getirebiliyor. Batman`da şuanda hiçbir sıkıntımız yok. Her türlü müdahaleyi buradan yapabiliyoruz ve o yüzden çok şanslıyız" ifadelerini kullandı.
 
Hizmet İçin Bütün Gayreti Göstermeye Çalışıyoruz
Batman merkezde yaklaşık 130 doktorun görev yaptığını ancak ilçelerde her branşta doktorunun olmadığını vurgulayan Günak, "Şuan Kozluk`ta 14 uzman hekimimiz var ve 1-8 tane pratisyen hekimimiz var. Kozluk`ta işletimsel bir takım sorunlar var eğer biz onları da çözersek çok nezih bir hastane olur orası. Bizler yetkili arkadaşlarla birlikte Kozluk`a gittik ve sıkıntılarını çözmek amacıyla teknik konuda ne yapabiliriz diye yerinde görmek istedik. Bölge Devlet Hastanesinde şuan da kalp ve Anjiyo hastalıkları ameliyatları yapılmıyor ama hazırlıkları yapıldı. En kısa sürede o da devreye girecek ve neredeyse hiç bir sorunumuz kalmayacak burasıyla ilgili. Devlet hastanelerin amacı vatandaşlara hizmet etmektir. Bizde en güzel hizmeti yapmak için elimizden gelen gayretleri göstermeye çalışıyoruz ve çalışacağız" şeklinde konuştu.
 
Sağlığı Parayla Ölçmüyoruz
Batman`daki hava kirliliği ile ilgili olarak da Günak, "Bu tür konularda daha çok Halk Sağlığı ilgileniyor. Tedavisi ile ilgili veya çözümü ile ilgili Halk Sağlığı Müdürümüzle, İl Sağlık Müdürümüzle bizim toplantılarımız oluyor. İlerleyen süreçte biz hastanelerde topladığımız veriler üzerinde bütün ilgili mercilerimizle oturup buradaki sorunlarla ilgili onlarla oturup çözüm konusunda çalışmalarımız olacaktır. Sağlığı parayla ölçmüyoruz ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir