• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
İHH`dan Suriye İçin Yardım Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 20 aydır devam eden olaylar sebebiyle Suriye halkı oldukça zor günler yaşıyor. Şehirlerin bombalanması ile halkın büyük bölümü evlerini terk ederek başka şehirlere ve ülkelere göç etmek zorunda kaldı.


Suriye`de 47 Bin İnsan Katledildi
Kasım 2012 itibarıyla Suriye`deki içler acısı durumu özetleyen Çiplak, Bu süre zarfında katledilen insan sayısı 47 bin, katledilen çocuk sayısı 2 bin 148, yaralı sayısı: 250 bin, tutuklu sayısı 400 bin, kayıp sayısı: 100 bin, yerinden edilen Suriyeli sayısının ise 2 milyon 500 bin dolaylarında olduğunu belirtti.


10 Milyon İnsan Açlık Tehlikesi İle Karşı Karşıya
Suriye dışına göç ettirilen Suriyeli sayısının 600 bini aştığını hatırlatan Çiplak, \"Ülke içerisinde 3 milyon kişi evlerini terk etti, ticaret hayatı durma noktasına geldi, hayvancılık ve tarım büyük oranda zarar gördü. Bu sebeple Suriye genelinde 10 milyon insan açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Suriyeli mülteciler Türkiye sınırındaki çadırlarda, elverişsiz koşullarda, yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kış mevsimi nedeniyle çadırlardaki insanlar ciddi sağlık ve barınma problemleri ile karşı karşıya. Bu nedenle Suriyeli mültecilerin koşullarının iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Mülteci sayısı her geçen gün hızla artarken, yetersiz kalan kamplarda gıda ve diğer ihtiyaçlar da maalesef yeterince karşılanamıyor. Pek çok yerde un bulunamadığından fırınlar hizmet vermiyor. En fazla ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri; un, şeker, pirinç, bulgur, yağdır\" diye konuştu.

Havaların soğumaya başlamasıyla mülteci kaplarında kalanların acil ihtiyaçları ise; Çadır, Battaniye, Elektrikli ısıtıcı, Çocuk iç çamaşır seti, Kaban, Mont, Ayakkabı, Bere, Eldiven ve Çorap gibi kışlık ihtiyaçların oluğunu bildirildi.

İHH`nın yardımlarını aralıksız devam ettirdiklerine değinen Çiplak, \"Bölgedeki insani kriz uzun soluklu bir çalışma programı gerektirdiğinden Suriye halkının kendilerine uzanacak yardım eline ihtiyacı var\" dedi.

İHH öncülüğünde 150 STK`nın Suriye için büyük bir yardım kampanyası başlattığını da hatırlatan Çiplak, \"Bu kapsamda Van İHH olarak buradan gönderilecek yardımları toplayıp felaket bölgesine aktaracağız. Halkımızı, bu drama karşı duyarlı olmaya ve komşumuz olan bu mazlum insanlar için bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz\" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir