• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
28 Şubat Malatya`da Fiili Olarak Yaşatılmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 28 Şubat`ta Malatya`nın darbeye zemin hazırlamak için pilot il seçildiği tespitinde bulundu. Komisyon Başkanı Nimet Baş, 28 Şubat sürecinde darbenin gerekçesi olsun diye Malatya`ya büyük acılar yaşatıldığını söyledi.

Bugün Gazetesi`nde yer alan Çetin Çiftçi`nin haberine göre, Nimet Baş 28 Şubat`ın Malatya`da fiili bir darbe olarak yaşandığını dile getirdi. Baş, Malatya`da var gibi gösterilen sözde örgüte bir ad bulunamadığı için polis ve mahkeme kayıtlarına dört beş ismin bir arada kaydedildiğini belirtti. Sözde örgüte uydurma isimler bulundu ve kayıtlara böyle geçti. Dergi aboneliklerini örgüt listesi, abone olarak ödenen paraları örgüt aidatı, fakirlere yapılan yardımları ekonomik kaynak sayarak 28 Şubat`ın kurguladığı "İrtica geliyor" zehirli propagandasına uygun işlemlere imza atıldığını anlattı.

Baş, planlı kurgu neticesi yüzlerce insanın Türkiye`nin birçok şehrinde gözaltına alındığını ve işkence gördüğünü dile getirdi. Ankara`dan talimatla giden müfettişlerin raporlarında örgütün `adı yok, yeterli delil yok, hemşeri dayanışması, bugün değilse de yarın teokratik bir devlet kurmak için örgütlenebilirler` gibi akıl dışı iddialarla gönüllü bir yardımlaşma vakfının örgüt diye tescillendiğini belirtti.

HERKESİN TANIDIĞI VAKIF YÖNETİCİSİ ÖRGÜT YÖNETCİSİ OLDU
28 Şubat Alt Komisyonu Malatya Cezaevi`nde halen yatmakta olan Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur`la konuştu. Baş, "28 Şubat neydi sorusuna cevap arayan herkesin zabıtlardaki Malatya dinlemelerini okuması gerekir" ifadelerini kullandı. Baş, şöyle devam etti: "Zekeriya Şengöz şehrin en saygın eğitimci iş adamlarından biri olarak vakıf yöneticisiyken, 28 Şubat`ta illegal bir örgüt kurmuş gibi takdim edildi.

O İNSANLAR HALA HAPİSTE
Malatya Polisevi`nin salonunda dinlediğimiz Fırat Dirikolu ve eşi Nazire Dirikolu`nun komsiyon üyelerine `bizi dinlemek için başka bir yer bulamadınız mı, polis evine gelmek bizim için ne anlama geliyor bilmezsiniz` diye başlayan ve ardından 28 Şubat sürecinde Malatya olaylarında maruz kaldıkları işkenceler tek kelimeyle korkunçtu. Daha çarpıcı olansa senaryo gereği kurgulanmış bir örgüt adına insanların halen hapishanede oluşuydu."

TSK`NIN SİLAHLARI ÖRGÜT SİLAHI SAYILDI
Nimet Baş, Ferit Özdemir`in yer göstermesi ile yapılan kazıda ortaya çıkan silahların TSK envanterinde kayıtlı silahlar olduğu iddialarının araştırılmamasına dikkat çekti. Baş, bu silahlarla ilgili söz konusu şahsın ifadelerinden yola çıkarak yargılamalar yapıldığına ve insanların mahkum edildiğine işaret etti.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir