• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
İdil`de NLP Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Eğitimci-Yazar ve Nöro Linguistik Programlama (NLP) Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, İdil ilçesinde çeşitli gruplara yönelik verdiği konferanslarda dinleyenleri hem düşündürdüğü hem de güldürdü.

Kapaklıkaya, ilk gün öğrencilere yönelik olarak \"Öğrenmeyi Öğreniyorum\" konulu konferansı verdi. Öğrencilerin bilgiye en kısa yoldan ulaşmaları için öğrenme tekniklerini anlatan Kapaklıkaya, sinevizyon eşliğinde öğrencilerin motivasyonunu arttırıcı görsel sunumlar yaparak, öğrenmenin etkili yollarını gösterdi.

İkinci gün ise din görevlilerine yönelik olarak \"Ruhumuzu Aydınlatan Önderler\", kamu görevlilerine yönelik olarak ise \"Kurum İçi İletişim\" konulu konferanslarını verdi.

Son olarak öğretmenlere yönelik olarak verdiği \"İlham Veren Öğretmen\" konulu konferansa İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı. Eğitimci-Yazar Kapaklıkaya, öğretmenlerin öğrencilere bilgiyi nasıl aktarması gerektiğini ve dersin nasıl keyifli bir hale getirildiğini kendine özgün anlatımıyla aktardı.

Kapaklıkaya, sunumlarının tümünde kendi hayatından esprili örnekler anlatarak ve rahat anlatımı ile salondaki dinleyenleri kahkahaya boğdu. Sinevizyon eşliğinde öğrenme stilleri, hafıza gücü, öğrenmeyi öğrenme, kolay ve kalıcı öğrenip hiç unutmama gibi eğitim yolları hakkında öğretmenlere çok faydalı bilgiler verdi. (M. Şerif Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir