• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Esnaftan Başörtüsü Yasağına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) Kılık Kıyafet yönetmenliğinde başörtüsünün resmen yasaklanmasına bir tepki de Silvanlı esnaf ve velilerden geldi.

Kendileriyle Çelişiyorlar
Başörtüsü konusunda hükümetin yaptıkları karşısında şokta olduğunu belirten Mustafa Çetinkaya, Başörtüsü zulmünün yıllardır devam ettiğini söyledi. Çetinkaya, "Hükümet, bir taraftan haydi kızlar okula derken, diğer taraftan da kızlarımızın okula gitmelerini engelliyor. Bu büyük bir çelişkidir" dedi.

Çocuklarımız Örtülü Okula Gidebilmeli
Hacı Salih Yokuş isimli esnaf ise "Bizler çocuklarımızı başı açık değil, örtülü bir şekilde göndermek istiyor. Bu nedenle bu yasağı derhal kaldırın" dedi.

Yasak Kaldırılalı
28 Şubat zihniyetinin halen devam ettiğini belirten Ali Sapuç, sadece zulmün rengi değiştiğini söyledi. Sapuç, "Bizler, çocuklarımızı örtülü bir şekilde gönderiyorduk, ancak bu `baş açık` ibaresinden sonra sanki gönderemeyeceğiz. Bu yüzden bu yasağın yürürlüğe girmeden kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Bunun Hesabını Allah`a Veremezler
Hükümete çağrıda bulunan Abdullah Suretli isimli esnaf ise "Dindar neslin oylarıyla iktidara gelenler yasaklarından vazgeçsinler. Bu yasağın vebali ağır olduğunu bilsinler, bunun hesabını Allah`a veremezler" diye konuştu.
(Yusuf Bati - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir