• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Üstad`ın Talebelerinden Hulisi Efendi Adına Panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Akademik Araştırmalar Vakfı ve Risale Akademisi tarafından Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde ortaklaşa Üstad Bediüzzaman`ın talebelerinden Hacı Hulisi Efendi adına bir panel düzenlendi.



Panele Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Müftüsü Peyami Güngör, Üstad Bediüzzaman Said Nursi`nin talebeleri Mehmet Fırıncı, Abdulkadir Badıllı, Hasan Okur, Belediye Basın - Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Hacı Hulusi Efendi`nin talebeleri ve sevenlerinden oluşan bir kalabalık katıldı.


Paneli, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr Nusret Şekerdağ yönetti. Panele konuşmacı olarak FÜ Öğretim Üyesi M. Beşir Aşan, Üstad Bediüzzaman Sait Nursi`nin Talebesi Abdulkadir Badıllı, Araştırmacı - Yazar İhsan Atasoy ile Araştırmacı Mehmet Polatdemir katıldı.


Programda ilk sözü alan Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr İsmail Benek, Hacı Hulusi Efendi`nin inançlara baskı uygulanan o zor durumlarda, baskının son sınırda olduğu zamanların isimsiz kahramanı olduğunu belirtti.


Üstad Bediüzzaman Said Nursi`nin talebelerinden Mehmet Fırıncı ise Hacı Hulusi Efendi`nin yaşamından kesitler anlatarak onun mirasına sahip çıkıldığını ifade etti. Fırıncı, zamanında Hulusi Efendi`yle yazıştığı mektuplardan bir kısmını da programda bulunanlarla paylaştı.


Hacı Hulusi Efendi hakkında yazılanların, yapılan araştırmaların ve kitaplarının okunmasını isteyen panelistler, böylesine güzel bir insanın hatırasının her zaman yaşatılacağını söylediler. (Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir