• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Bu Saldırılar, Başkasını Kabul Edememe`dir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - "Türkler ve Kürtler 1071`den beridir bu topraklarda beraber yaşamış kadim iki millettir" diyen Düşünce ve İnşa Hareketi Sözcüsü Ömer Evsen, peygamberimizin vefatından hemen sonra Kürtlerin İslam`ı seçtiklerini, Türkler arasında İslam`ın yayılması ise bundan ancak 100 sene sonra olduğunu söyledi.

Bin yıllık kardeşlik yok sayılarak nifak tohumları serpildi
Selçuklu, Osmanlı döneminde kardeşlik ve kader ortaklığının devam ettiğini ifade eden Evsen, Osmanlının son demlerinde Jön Türkler ve İttihad ve Terakki dönemlerinde bu iki toplumun arasına nifak tohumları serpildiğini, 1000 yıllık kardeşlik ve ortaklığın yok sayılarak Türk milliyetçiliği icat edilip Kürtler dâhil birçok iç unsurun yok sayıldığına dikkat çekti.

Bölgeye medeniyet yerine hapishane getirildi
Şeyh Said`in başlatmış olduğu mücadelenin kanla ve zulümle bastırıldığını belirten Evsen, Kürtlere artık potansiyel bir suçlu muamelesi yapıldığını, Kürt dilinin yasaklandığını ve Kürtlerin yaşadığı bölgelere medeniyet getirilmemeye, onun yerine hapishaneler ve işkencelerin getirildiğini söyledi.
1980`lı yıllarda ihtilali ile zulümlerin had safhaya vardırdığını söyleyen Evsen, Diyarbakır hapishanesinde yapılan işkence ve zulümlerin adını dünya zulüm tarihinin en karanlık sayfalarına yazdırdığını belirtti.

Bu günkü saldırılar, başkasını kabul edememe sonucudur
Günümüzde bölgenin toz duman içinde olduğunu belirten Evsen, BDP`nin kontrol edemediği bir gençliğin var olduğunu ve bunların arkasına saklandığını söyledi. Evsen, "Yüksekova`da Mustazaf-Der`e saldırıda Ubeydullah Durna`nın öldürülmesi Adana`da ve Diyarbakır`da ve bölgenin diğer noktalarında bu kesimin derneklerine uzun zamandır yapılan saldırılar, okullara yapılan saldırılar, Cizre`de imam hatip öğrencilerinin çoğunlukla barındığı yurda yapılan saldırılar, başkasını kabul etmeme sonucudur" diye konuştur.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir