• DOLAR 32.592
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2411.99
  • ...
İkra Der`den Fakir Öğrenciler`e Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kurulduğundan bu yana öğrencilere yönelik çalışmalarıyla öğrencilerin sıkıntılarını gidermeye çalışan İkra Eğitim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Öğrenci Derneği (İkra Eğitim Der) Van Şubesi, son olarak fakir öğrenciler yararına kermes açtı.

 

Beş Yol Devlet Hastanesi yanında açılan kermesin on gün açık kalacağı belirtildi. Birçok ürünün ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu kermeste, dernek gönüllüleri ile halktan gelen yemekler ve çeşitli çeyizlik eşyaların rağbet gördüğü gözlendi.

 

Şu anda belirlenen onlarca öğrenci olduğunu vurgulayan İkra Der Van Şube Başkanı M. Necip İlbay, "Bu öğrencilerin çoğu dışarıdan eğitimlerini tamamlamak üzere gelen üniversite öğrencilerdir. Biz dernek olarak onlara bakmak zorundayız. Uzaklardan gelip de burada maddi sıkıntı yaşayan nice öğrenciler var. İşte bizim bu kermesi açmamızın temel sebebi o öğrencilerin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa giderebilmek. Şu an da tespit ettiğimiz 50`nin üzerinde öğrenci var. Tabii yapacağımız yardımın bu sayı ile sınırlı kalınmamasını temenni ediyoruz. Yaptığımız bu hayırlı işte tüm halkımızın iştirak etmesini bekliyoruz" diye belirtti.

 

Fakir öğrenciler yararına açılan kermeste tüm gelirlerin fakir öğrenciler için kullanılacağını vurgulayan İlbay, "Bu kermesimiz 1-10 Haziran tarihleri arasında açık kalacak. Halkımızın ve böyle çalışmalara gönül veren tüm kardeşlerimizin katkılarını bekliyoruz" dedi.

Burhan Teke - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir