• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Hz. Hüseyin İzmir`de Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Hz. Hüseyin`in Kerbela`da şehit edilmesinden dolayı, dünyanın birçok yerinde her yıl Muharrem ayında Hz. Hüseyin`i anma etkinlikleri düzenleniyor. Bu münasebetle Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi üye ve gönüllülerinin katılımıyla bir program düzenledi. Programda Muhammed Akgül Hoca bir konuşma yaptı.
 
Hüseyinler Hep Anılmış Yezitler ise Tarihin Çöplüğüne Gömülmüştür
Hz. Hüseyin ve Yezit`in tarihteki yerleri noktasında kıyaslama yapan Akgül şunları söyledi "Hz. Hüseyin`e ve Yezit`e bakalım. Bugün insanlar arasında Hüseyinler hep anılmış, hep çoğalmış, Yezitler ise tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Bugüne kadar hiç Yezit ismi duydunuz mu? Ben şahsen duymadım. Yezit ve takipçileri içkiye, fuhşa yani ahlaksızlığa çağırdı. İnsanları bozmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Hüseyinler ise bunun yani kötülüğün karşısında bir set gibi durdular ve insanları, insanlığı kötülüklerden, ahlaksızlıktan, fuhşuyattan korumaya çalıştılar. Bugün Firavun`a, Yezit`e kim dua ediyor, tam tersine beddua ediyor fakat Hüseyinler canını, her şeyini vererek tarihin her döneminde anılmış ve yaşamışlar"
 
Hüseyin İzzetli Duruşun Adıdır
"Hz. Hüseyin izzetli duruşun adıdır" diyen Akgül Hoca şöyle devam etti "Hüseyinler tarihte hep izzetli olmuşlardır. Üstad Bediuzzaman hazretleri Rusya`daki esareti zamanında Rus Çarı gelmiş, bütün esirler ayağa kalkmış fakat Said Nursi kalkmamıştır. `Bir İslam âlimi kâfirin karşısında ayağa kalkmaz` demiş ve İzzetli duruşun timsali olmuştur. Yine hakeza Said bin Cübeyir dönemin valisinin karşısında aynı tavrı sergilemiştir ve bunu hayatları pahasına yapmışlardır. Hz. Hüseyin kıyami bir duruştur. Düşünün Kerbela`ya, cihada gitmiş yani savaşa gitmiş ama orda dahi hiçbir zaman merhameti ve adaleti elden bırakmamıştır. Yezidler ise adeta cellât misali zulümlerini, kinlerini ispatlamıştır. Hz. Hüseyin bir anlayıştır. Savaş meydanında haykırıyor `siz benim Peygamberin torunu olduğumu bilmiyor musunuz? Evet biliyorlardı, biliyorlardı ki ilk kılıcı vurmak için herkes tereddüt ediyordu."
 
Hz. Hüseyin Bir Direniştir
Hz. Hüseyin`in direniş felsefesini yakın tarihten örnekleyen Akgül, "Yakın tarihten örnek verecek olursak, bu Şeyh Said olabilir. O Şeriat için canını verdi, İslam için başını verdi. Bu Hüseyin`i bir duruştan kaynaklanıyordu. Allah Teala bize Hüseyin`i bir anlayış, Hüseyin`i bir duruş nasip etsin." Şeklinde konuştu.
(Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir