• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Hani`de `Kerb-u Bela` Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Kerbela faciasının 1373. yıldönümü münasebetiyle Hani`de İrşad-Der tarafından `Kerb-u Bela` etkinliği düzenlendi. Yoğun katılımın görüldüğü etkinlikte Hz. Hüseyin ve 72 dava arkadaşı anıldı.
 
Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Hani İrşad-Der Başkanı İhsan Yaşar derneklerinin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu . Yaşar, "Derneğimizin amacı Müslüman halkımızı, Allah`ın kelamı olan Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)`in sünneti doğrultusunda bilinçlendirmek, neslimizi bu doğrultuda yetiştirebilmektir. Yaşamış olduğumuz şu 21. yüzyılda Müslüman bireylerin ve toplumların sosyal, eğitimsel, kültürel ve sağlık yönünden dayanışma ve yardımlaşmasını sağlamak ve bu sorunlara çözüm üretebilmektir" dedi.
 
Kuran`dan uzaklaşan kişilerin işlediği vahşete dikkat çeken Yaşar, "Babalarımız, dedelerimiz, büyüklerimiz bizlere hep `Peygamber torunu Hz. Hüseyin`i şehid edenler kafirlerdir` derlerdi. Halbuki Sasani`den, Roma`dan veya başka yerlerden kafirler gelip Hz. Hüseyin`i ve yarenlerini şehid etmediler. Bilakis Kur`an`dan ve sünnetten uzaklaşmış, uzaklaştırılmış ve kendilerine Müslüman diyen insanlar bu vahşeti işlemişlerdir" şeklinde konuştu.
 
Düzenlenen etkinlikte İslam Ümmeti`nin Sesi Tiyatro Grubu`nun Sahnelediği Kerb-u Bela tiyatrosu katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken program Muzaffer Karavil`in yaptığı dua ile sona erdi.
(Ahmet Akyıldırım-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir