• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
17 Alime İcazet Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaptığı eğitim faaliyetleriyle bölge ve Batman halkının takdirini kazanan kısa adı Bilge-Der olan Bilge Eğitim Derneği, ikinci kez bayanlara özel icazet merasimi düzenledi. Batman Gala Konferans Salonunda bayanlara özel düzenlenen icazet merasimi saat 12.00`da başladı.
 
Yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça ilimlerinde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 17 kız öğrenci düzenlenen törenle icazetlerini aldı.
 
Program hakkında bilgi veren Bilge-Der yönetim kurulu Genel Sekreter M.Ali Altun, "Derneğimizin sosyal, kültürel, eğitim, iaşe ve barınma imkânlarından istifade eden öğrencilerimiz Arapça lisan eğitiminde (sarf, nahiv, fıkıh, fıkıh usulü, tefsir, hadis, hadis usulü, kelam, mantık, akait ve beyan ilimlerinde) başarı gösteren 17 bacımız icazet almaya hak kazandılar. İcazet alan kızlara icazetleriyle birlikte çeşitli hediyeler ve plaket verildi" şeklinde konuştu.
 
Programda açılış konuşmasını Batman Bilge-Der Kadın Kolları gönüllüsü Hicran Güneş yaptı. Bilge eğitim Derneği olarak 2008 yılında aziz Peygamberimizin "Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz" hadisini şiar edinerek eğitim alanında hizmete koyulduklarını belirten Güneş, "Bizler Bilge-Eğitim Derneği olarak projemiz `her eve bir âlim` olmuştur. Her evin aile doktoru olur cda, manevi hastalıkların doktoru olan aile âlimleri olmasın mı? Bundan hareketle, erkek âlimlere olan ihtiyaç kadar, bayan alimelere de ihtiyaç olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Bilge Eğitim Derneği olarak ilmin beşiği ve medreseler diyarı olan bölgede, bayanlara yönelik yapılan icazet merasimlerini tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmaya layık olduğunu ifade eden Güneş, "Bu merasimler ilim dalında yeni bir milad. Bölge için yeni bir dönüm noktasıdır. Bu dönem cehaletten bilgiye, karanlıktan nura çıkma dönemidir" ifadelerini kullandı.
 
İlim Bir Hazinedir
Cizre Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle renk kattığı programda, Bilge Der Kadın Kolları gönüllüsü Nurhan Nasıroğlu söz alarak ilmin ve alimin önemi konusunda bir konuşma yaptı.
 
İlmin faziletini ve âlimin üstünlüğünü zikreden sayısız ayet ve hadisin olduğunu belirten Nasıroğlu, "Burada âlime olmuş bacılarımın ve ilim talebi için yollara çıkmış kardeşlerimin bilmesi gereken çok şeylerin olduğunu hatırlatmak isterim. Evet, ilim bir hazinedir. Önemli olan o hazinenin farkına varmaktır. Âlimler; ilimleriyle dünyayı talep etmezler. Çünkü âlimin en aşağı derecesi dünyanın hakir, değersiz, karanlık ve geçici olduğunu; âhiretin devamlı, nimetlerinin berrak ve ebedî, mülkünün büyük olduğunu bilmektir" dedi.
 
Şu manen yıkık, birçok değerinden uzaklaşan toplumu imar etmenin ve öze döndürmenin tek yolunun İslami ilimler olduğuna işaret eden Nasıroğlu, "Âlim toplumun doktoru ve mimarıdır. Bu icazetleri bir açıdan toplumu imar projesinin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Toplumun bilinçlenmesinde güzel bir adım olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.
 
Bilge-Der kız tiyatro grubunun tiyatro gösteriminin ardından söz alan Bilge-Der Kadın Kolları gönüllüsü Selma Altun Kürtçe yaptığı konuşmada, Bu asırda ilim ve okumanın değinen Altun, "Bu ilim ve Kuran müjdesi ve İslam`ın baharıdır. Bu icazet merasimi artık İslam`ın Kuran`ın zamanı olduğunu bize gösteriyor" dedi.
 
Bugün kız ve bacılarımızın İslam`a ve Kuran`a sahip çıktıklarına dikkat çeken Altun, "Bugün kardeşlerimiz Kuran`ı gönüllerinde nakşettiler. İlim ve Kuran nuru ile süslendiler. Bu karanlık asrın cehaletine karşı harp ilan ettiler. İslami çalışma ve hizmet safında yerlerini aldılar. Artık kimse Müslümanları ve Müslüman kadınları şeytanın hileleri ile kandıramaz. Biz Kuran`dan ders ve ilham aldık. Kuran gülistanının bülbülüyüz. Hepimiz Muhammedi medresenin talebeleriyiz" şeklinde konuştu.
 
Altun son olarak, "Ne zaman ki, Kuran ve medreseler hayatımızdan çıkarıldığında menbaımız ve ağacımız kurudu. Yer ve gökün bereketi kesildi. Allah`u Teala, bu ilimi ve okumayı İslam ümmetinin kurtuluş ve uyanışına sebep kılsın. Yeni neslin hidayetine sebep kılsın. Allah`u Teala, icazet alan bacıların kalpleri ve ayaklarını sabit kılsın. İslam hizmeti için kuvvet ve şuur versin. Allah onlara ilimleriyle amel etmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.
Ardından Bilge Der Kadın Kolları Üyesi Zehra Özer, bölgemizde ilk icazet alan alimlerin adlarını ve icazet alan ilim talebesi kızların isimlerini söyledikten sonra toplu icazet metnini okudu.
 
İcazet programı Bilge Der Kadın Kolları gönüllüsü Aliye Demiryol`un okuduğu dua sonrası icazet töreninin yapılmasının ardından sona erdi. (Sultan Demir - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir