• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Latin Amerika Filistinlileri ilk konferanslarını yapmaya hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ondan fazla ülkeden heyetlerin katılacağı konferansta, Latin Amerika'da yaşayan Filistinlilerin çabalarının Filistin davasına ve söz konusu ülkelerdeki Filistinlilere hizmet edecek şekilde birleştirilmesi hedefleniyor.

Konferansın organizatörlerinden Filistin-El Salvador Dostluk Derneği Başkanı Sem'an Huri, Güney Amerika ve Karayipler'de Yaşayan Filistinliler Konferansı'nın yurtlarından kopan Filistinlileri Filistin davasına hizmet edecek şekilde birleştirmek için yürütülen istişarelerin ardından geldiğini kaydetti.

Huri, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Gurbetçiler Dairesi'nin rolünün ikinci plana itildiği ve Filistin'de bölünmüşlük hali yaşandığı için Güney Amerika ve Karayipler'de yaşayan Filistinlileri bir araya getirmek istediklerini belirtti.

Konferansın Latin Amerika'da yaşayan Filistinliler için yeni bir çekirdek oluşturmak istediklerini bildiren Huri, bunun doğal bir hak olduğunu ve FKÖ'ye başkaldırı anlamına gelmediğini söyledi.

Herkesin ortak düşmanının işgal rejimi olduğuna dikkat çeken Huri, Filistinlileri bölünmüşlük haline son verip birlik ve beraberliğe davet etti.

Huri, ABD Başkanı Donald Trump'ın işgal rejimi yanlısı tavırlarını ve Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti ilan eden kararını reddettiklerini ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir