• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Karamollaoğlu'nun açıklamasına yanıt Genel Müdürlükten geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, pasaportunu değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gittiğini, nüfus müdürünün kendisine isminin önünde terör yazıldığı için pasaport veremeyeceklerini dediğini ifade etti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Karamollaoğlu'na ilişkin herhangi şerh ve kaydın söz konusu olmadığını belirterek, pasaportun aktif olduğunu açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda yaptığı konuşmada "Milletvekillerine verilen bir yeşil pasaport var. Şimdi onu emekli milletvekilleri için diplomatik pasaporta çevirdiler. Pasaportu değiştirmek için nüfus müdürlüklerine gittim. Nüfus müdürü sıkıldı falan, 'Ne oldu?' dedim. O da bana 'Efendim, size pasaport veremeyiz' dedi. 'Niye veremezsiniz?' dedim. 'Sizin isminizin karşısına 'terör' yazmışlar' dedi." ifadelerini kullandı.

İddialara ilişkin incelemede bulunduklarını belirten Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Genel Müdürlüğümüz sistemlerinde Sayın Karamollaoğlu'na ilişkin herhangi şerh ve kayıt söz konusu olmayıp, kişinin 06.07.2018 tarihinde başvurusu üzerine adına 13.07.2018- 10.07.2023 tarihine kadar geçerli Diplomatik Pasaport düzenlendiği, 12.07.2018 tarihinde kendisine teslim edildiği ve pasaportunun aktif olduğu tespit edilmiştir." açıklamalarına yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir