• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Gaziantep'teki müzelere ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihi mekânları, lezzetleri ve müzeleriyle büyük bir ilgi gören gastronomi şehri ve müzeler kenti Gaziantep, Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenlerin tercihleri arasında yer aldı. Kente gelen ziyaretçiler, en büyük ilgiyi müzelere gösterirken, müzeler arasında da en büyük ilgiyi Zeugma Müzesi gördü.

Zeugma Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Antep Kalesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi gibi mekânları tercih eden ziyaretçiler, UNESCO'nun gastronomi alanında da "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dâhil ettiği Gaziantep'in lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

Kente gelen yerli ve yabancı turistler, yöresel lezzetleri tatma imkânı yakalarken tarihi mekânları da ziyaret etti. Kentteki müzeler ise Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. 3 günde ortalama 32 bin kişiyi ağırlayan müzeler, şehrin değerine değer kattı ve kent kültürünü yansıtmayı başardı.

Köklü tarihiyle, kültürüyle ve gastronomisiyle farkındalık oluşturan Gaziantep, müzeler kenti apoletini omuzuna taktı ve görkemli müzeleriyle tarihe ışık tuttu. Gaziantep'in yaşayan müzeleri, kentin yerel kültürünü de yansıtmayı ihmal etmedi.

Fıstık Müzesi'nde menengiç kahvesi ve fıstık kolonyası, Hamam Müzesi'nde meyan şerbeti, Mutfak Müzesi'nde ise yuvalama ve köylü kahkesi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Geçmişle gelecek arasında sağlam bir köprü kurmak amacıyla kurulan müzelerde buram buram tarih kokusunu alan ziyaretçiler, tarihi mekânlarda güzel dakikalar geçirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir