• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köln'de hat sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Serginin açılışına Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut, Köln Konsolosluğundan Nağı Tayru, STK temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

2000 yılında Almanya'da kitap fuarında hat yazılarının kamış kalem ile yazıldığını öğrendikten sonra hat sanatına ilgisinin arttığını söyleyen Murat Kahraman, açılışa katılan gazetecilere  mesleğe nasıl başladığıyla alakalı bilgiler verdi.

Köln'deki Yunus Emre Enstitüsü ve Chorweiler Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı DİTİB camisinde, yapılan kurslarda hat sanatını öğretmeye devam ettiğini belirten Kahraman, hat sanatçıları Ahmet Şahin ve Mesut Dikel hocalardan destek ve yardım almaya devam ettiğini söyledi.

"Yaşamak için öğreniyorum, öğrenmek için yaşıyorum." diyen Kahraman, hüsnü hat sanatını, renklerden, tasarımdan ve toplumsal dengelerden esinlenerek, tüm güzellikleri ile yabancılara tanıtmak için çabaladığını ifade etti.

Kahraman, "Benim isteğim, daha doğrusu amacım hat sanatını sadece Türkler ve Müslümanlar tarafından değil bütün yabancı insanlar tarafından da bilinmesidir. Yabancılar sanata çok daha fazla değer veriyor. Bu sanatı o insanlara tanıtmak bize düşüyor. Mümkün mertebe yapılan ayetleri seçerken dış kompozisyonu da normal, ilk bakışta bu fark edilsin diye ayrı bir form vermeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Kurt- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir