• DOLAR 32.235
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2461.068
  • ...
Geç kalan öğrenciler sınava koşarak yetişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) Gaziantep'te binlerce öğrenci girdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ikinci defa uygulanan ve isteğe bağlı olan LGS kapsamındaki merkezi sınav sisteminin birinci oturumu saat 09.30'da başladı.

Adaylar, vaktinde okulda olabilmek için büyük bir çaba sarf ederken, kimi öğrenciler de 15 dakika kuralına takılmamak için koşarak okula girdi.

Şehitkamil ilçesindeki Bayraktar Anadolu Lisesi'nde sınava girecek öğrenciler, erken saatlerde okula gelerek girişlerin başlamasını bekledi. Uyarı ve bilgilendirme yapılmasının ardından öğrenciler, kimlik ve sınav başvuru belge kontrolünün ardından sınav salonuna alındı.

Bazı aileler çocuklarına okul kapısına kadar eşlik etti. Çocuklarıyla kucaklaşıp sınava uğurlayan veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. Okul önünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri ve Kur'an-ı Kerim okudukları görüldü.

Sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler, girişte yapılan kontrollerin ardından sınav salonlarına alınırken, sınavın başlamasına dakikalar kala okul önüne gelen bazı öğrenciler ise koşar adımlarla içeri girdiler.

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alınma kuralı kapsamında adayların geç kalmaması için görevliler anons yaptı.

İki ayrı oturumda yapılan sınavın ilk oturumunda öğrencilere sözel bölümden 50 soru soruldu. 75 dakikalık ilk oturumun bitmesiyle 45 dakikalık mola verildi. Saat 11.30'da da ikinci oturum başladı. İkinci oturumda ise öğrenciler sayısal soruları yanıtladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir