• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
​"Cumhurbaşkanımız yargı reformunu kamuoyuyla paylaşacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, memleketi Gaziantep’te sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları ve kanaat önderlerine verilen iftar programına katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir otelde düzenlenen iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Bakan Gül, Ramazan ayının kardeşlik, paylaşma ve rahmet ayı olduğunu söyledi.

“Ramazan ayı paylaşmanın, güzellikleri artırmanın ayıdır”

Bakan Gül, “Ramazan’ınız mübarek olsun. Ramazan ayı birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın ayıdır. Ramazan ayı paylaşmanın, güzellikleri artırmanın ayıdır. Ramazan ayı, aynı sofrada bir ve beraber olma ayıdır. Bu sofralarda birlik, beraberlik içerisinde bir akşamı daha yine iftarımızı birlikte yaptık. Rabbim sadece Ramazan’da değil on bir aya da bütün yıla da bu birliği, beraberliği, kardeşliği yaysın, birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun.” dedi.

“Türkiye insanlık için bir güvenlik limanıdır, esenlik yurdudur”

Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik mesajı veren Bakan Gül, “Hepimiz tek bir ortak paydada buluşuyoruz. Ülkemizi, şehrimizi daha iyi yerlere taşımak ve daha güzel yerlere ulaştırmak. Hepimizin gayesi aynı gemide olduğumuzun bilinciyle bu hayatı beraber sürdürmek ve paylaşmaktır. Hepimizin elbette düşüncesi, aidiyeti ve etnik kökeni farklı olabilir ama bizi bir araya getiren Türkiye ortak paydasında hepimizin aynı sofrada beraber olmasıdır. Bu sofralarda bir arada olurken Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sunnisiyle, zengini, fakiriyle hepimiz aynı çorbaya kaşık sallıyoruz, aynı sofrada oturuyoruz. Türkiye’nin sesi ne kadar güçlü çıkarsa bütün dünya barışı ve insanlık için bir güven oluşturuyor. Türkiye insanlık için bir güvenlik limanıdır, esenlik yurdudur.” ifadelerini kullandı.

Hukuk anlamında çok önemli mevzuat değişiklikleri yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Gül, Türkiye'yi her anlamda daha ileri taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

“Cumhurbaşkanımız 2023’e kadar olan yargı reformunu kamuoyuyla paylaşacak”

Bakan Gül, “Çok önemli mevzuat değişiklikleri oldu. Ama uygulamalardaki eksiklikleri ve mevzuattaki geldiğimiz süreç itibariyle yapılacak adımları da inşallah beraber atacağız. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız 30 Mayıs Perşembe günü inşallah 2023’e kadar olan yargı reformunu da tüm kamuoyuyla paylaşacak. Bizim temel yaklaşımımız; insanımızın özgürlüğünü, ekmeğini daha fazla artırarak Türkiye’yi büyütmek, geliştirmek ve Türkiye’nin huzurunu, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmak isteyenlere daha fazla ‘birlik, kardeşlik’ diyerek ve ülkemizi terör operasyonlarıyla diz çöktürmek isteyenlere karşı daha fazla kararlı duruşumuzla inşallah ülkemizi, bayrağımızı, cennet vatanımızı daha güzel yerlere hep birlikte taşıyacağız.” diye konuştu.

27 Mayıs 1960 askeri darbesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gül, “Bugün 27 Mayıs seçilmiş bir iradeye yapılmış bir darbenin yıl dönümü. Bu ülkede ne zaman milletin adamları bir şey yapmaya kalkışsa bu millet ne zaman başını kaldırsa vesayetçiler hep devreye girmiştir. Bu örnekler artık tarihte kalmıştır. Milletimiz vesayetçi anlayışı tarihin çöp tenekesine gömmüştür.” dedi.

Programda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bir konuşma yaptı.  Bakan Gül, iftar yemeği sonrası katılımcılarla sohbet etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir